NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Augmenta la pressió hospitalària al dpt. de salut Xàtiva-Ontinyent

Molts alcaldes demanen l'autoconfinament als seus veïns

El total de valencians contagiats pel virus des de l’inici de la pandèmia ascendeix ja a 183.262 persones després de la xifra publicada ahir dimecres per la Conselleria on informava de 4.810 nous contagis. El 15´58% del total de casos estan en actiu, el que es tradueix en 30.351 persones. A més la sanitat valenciana és la que més tensió té en aquests moments en les Unitats de Cures Intensives, UCI, de tota Espanya per culpa de la covid-19 que ja ocupa més del 45% dels llits.

Pel que fa a àrees de salut, la de Xàtiva-Ontinyent continua tenint la pitjor incidència de tota la Comunitat Valenciana. De fet 7 dels municipis que la conformen: les capitals de comarca a més de Benigànim, Quatretonda, Anna, Canals i Moixent es troben entre els confinats des de fa una setmana. Però inclús en altres localitats els seus alcaldes i alcaldesses han sol·licitat a la seua població que limite al màxim la mobilitat, com un autoconfinament voluntari, per intentar frenar l’onada de contagis com és el cas de Navarrés i Castelló de Rugat. Navarrés compta amb 55 casos actius el que ha disparat la incidència a més de 1800 casos per 100.000 habitants; en Castelló de Rugat hi ha 13 persones contagiades.

Com diem la pressió hospitalària ha anat creixent en les últimes setmanes. En el cas de l’hospital de referència, el Lluís Alcanyís de Xàtiva ja té ingressats en planta al voltant de cent pacients amb coronavirus. Són una vintena més dels que hi havia fa dos setmanes, abans de l’explosió de casos de les festes nadalenques. El número de pacients en UCI es manté, ahir es comptava amb nou llits ocupats.

Pel que fa a la vacunació, el procés s’ha completat entre el personal de 23 centres de majors dels 26 totals. Només queden els que compten amb algun brot actiu: la residència de Quatretonda, la d’Anna i la residència Caixa Ontinyent de Xàtiva.

La immunització dels sanitaris a l’àrea de salut també avança a bon ritme. Ahir ja s’havia administrat la vacuna a 598 dels més de 1400 professionals amb que compta l’àrea de l’hospital de Xàtiva i a altres 288 dels 400 de la plantilla de l’hospital d’Ontinyent i els centres de salut dependents: no només metges i infermers, també el personal d’empreses externes adscrites al departament i personal de SAMU i tot el transport sanitari.

El Lluís Alcanyís, vacuna diàriament a entre 100 i 200 treballadors i finalitzarà la inoculació de la primera dosi de la vacuna de Pfizer la setmana que ve.  


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.