NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Posada en valor del Barranc de les Coves i la ruta dels Nevaters

Es fa accessible la primera cova per contemplar les pintures rupestres

Els convidem a un passeig per la Serra del Benicadell, la frontera natural que separa les províncies de València i Alacant. A l’ombra d’aquesta formació muntanyosa trobem el poble de Salem, a la Vall d’Albaida. Anem a recórrer la Senda dels Nevaters i farem parada en un entorn d’una història privilegiada, ens quedem a l’abric de les coves de Salem.

El jaciment que ara xafem, abans impracticable,  ha sigut posat condicionat i posat en valor per l’empresa Terra de Patrimoni.Una actuació mimetitzada i respectuosa amb l’entorn de les coves que els ramaders i llauradors neolítics podrien per a enterrar els seus morts. I ací precisament és on trobem una sèrie de pintures rupestres que podrien fer referència a aquells essers volguts.Distintes visions sobre un mateix art que comparteixen altres coves dels voltants de la comarca.Particularitat que Salem no ha volgut desaprofitar per a potenciar el turisme i l’economia del poble i donar-lo a conèixer arreu del món.

La Senda dels Nevaters de Salem  convida a un salt en el temps perquè en aquest passeig retrocedim fins el període situat entre els segles XVII i XIX, quan els veïns de la localitat recollien la neu que deixava les nevades, i les portaven a les cavitats construïdes per a aquest fi; les denominades neveres, construccions amb un elevat valor etnològic. La de la Barcella, junt a la torre islàmica coneguda com el Castellet, i la nevera del Paller, de 13 metres de diàmetre.

El recorregut per Salem i el seu entorn natural ens deixa magnifiques vistes i estampes difícils de veure en cap altre lloc, que ara, amb l’adequació i posada en valor de l’espai, son més accessibles per als veïns i per als visitants


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.