NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Bocairent homenatja al seu patró Sant Blai amb cites religioses però sense el colorit dels Moros i Cristians

Sense festes de Moros i Cristians

Enguany el castell fester de Bocairent es queda sense ambaixades i per tot el poble no sonaran les caixes, ni la música, ni l’estrèpit de la pólvora ni es vorà desfilar als protagonistes de la Reconquesta. Bocairent, que l’any passat encara va tenir la sort i fou l’única en poder celebrar les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Blai abans que esclatara la pandèmia, enguany s’ha quedat muda, només (11´14) es té el volteig de campanes com anunciador de les cites religioses.

Com úniques celebracions trobem la presentació del cartell i el programa del passat 26 de gener a porta tancada que es va poder seguir en directe per la TV local i per les xarxes socials i com no, (clip a partir del 22´04) les celebracions litúrgiques com la que va tenir lloc ahir mateix, dia de Sant Blai, predicada per mossèn Benjamín Fayos, antic rector de Bocairent.

Els veïns també han volgut recordar la festa penjant als balcons els penons del patró i l’Ajuntament ha programat per al dissabte una iniciativa plena de simbolisme sota el títol “Cantem l’himne des de casa”.

Les festes de Moros i Cristians de Bocairent estan declarades d’Interès Turístic Nacional i formen part d’ella uns 2300 festers entre les 9 filades. La pandèmia no ha afectat massa al sector i el nombre de participants pareix que no minvarà.

Els Moros i Cristians al poble tenen un origen de soldadesca i a dia de hui ha sabut mantenir els seus arrels.

El seu programa és molt complet i conté amb alguna que altra particularitat que la diferencia a la resta de poblacions com la Nit de Caixes on els festers van abillats amb la tradicional manta bocairentina a ritme de tabalets i amb farolets per commemorar el patronatge de Sant Blai des de 1632 o que es compte amb càrrecs festers en totes les filaes.

Així que cada veí tirarà molt en falta el seu acte o actes favorits com la processó del dia de Sant Blai i l’emotiva entrada de la imatge en la plaça de l’Ajuntament.

Així que enguany toca viure les festes de forma diferent, des de casa i a l’espera de l’any vinent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.