NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Diputació de València finalitzarà les cobertes del pavelló i el magatzem del Monestir Corpus Christi de Llutxent

Més actuacions al Monestir

La Diputació de València continua imparable en el seu propòsit de convertir el Monestir de Llutxent, joia arquitectònica del segle XIII que guarda la història de la Conquesta de Jaume I. Per a aquest motiu l'àrea de Patrimoni està duent a terme un ambiciós programa d'actuacions per a rehabilitar el Monestir del Corpus Christi, que compta amb una inversió aproximada de 300.000 euros.

Un dels treballs més destacats del pla és sens dubte l'obra de finalització de les cobertes del pavelló de llecs i de la nau magatzem del monestir, que compta amb una inversió de 160.000 euros. Es completaran les dues teulades sanejant la fusta i substituint les bigues per col·locar posteriorment les teules, una actuació fonamental per prevenir danys provocats per les pluges.

L'obra, que té una duració prevista de 3 mesos des del començament, es troba actualment en fase d'adjudicació. A part d'esta actuació, la Diputació té previst altres treballs de rellevància, com són la restauració i pintura de façanes i reteulada de cobertes de l'Ermita de la Consolació; la renovació de la teulada del claustre del Monestir; i les obres de canalització enterrada de l'enllumenat de l'esplanada sud del Monestir.

El Monestir del Corpus Christi de Llutxent té el seu origen en una ermita del segle XIII renovada en el XVIII. Els dominics van convertir este emblemàtic espai en la primera seu de la universitat valenciana a la fi del segle XVEl cim sobre la qual s'alça el monestir té este component místic perquè allí es va produir el Miracle dels Corporals, les formes consagrades que el pare Mateo Martínez va guardar sota una pedra en vespres de la batalla entre moros i cristians i que després de la contesa van aparéixer ensagnades. En 2008, el pare José Aparicio va recuperar este esdeveniment i va impulsar un pelegrinatge entre Llutxent i Daroca, un trajecte de 12 dies seguint el camí que en el seu moment van recórrer les sagrades formes.

La història dels Corporals no sols té ressò a la Vall d'Albaida; cada any atrau a centenars de visitants que descobreixen el Monestir del Corpus Christi i la Muntanya Santa. Un reclam turístic que la Diputació vol reforçar amb la rehabilitació i el programa d'activitats en esta joia patrimonial de l'interior de la província.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.