NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Proposta de la Vall ens Uneix per al nou model de Serveis Socials en municipis menors de 5000 habitants

Proposa que siga la Mancomunitat qui ho gestione

La Vall ens Uneix ha proposat que la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida gestione directament el nou model de serveis socials dels municipis menors de 5000 habitants, davant la nova normativa autonòmica que obliga a partir del 2022 als municipis a agrupar-se per coordinar i finançar aquesta atenció. La proposta beneficiaria a 30 dels 34 pobles de la comarca i serviria per gestionar 1,5 milions d’euros provinents en un 90% de la Diputació de València. 

La portaveu també posava de relleu que l’ens comarcal no té raó de ser sinó es capaç d’ajudar als municipis a gestionar els serveis bàsics.

El sistema plantejat per la Vall ens Uneix comporta que aquest nou departament gestione de manera directa les competències dels ajuntaments, incloent els treballadors, el que permetria reduir costos, millor el servei i complir amb la nova normativa. I és que en l’actualitat la plantilla està composada per 54 persones: 16 treballadores socials; 5 psicòlegs; un educador social; 22 auxiliars d’ajuda a domicili; 2 assessories jurídiques i 8 auxiliars administratius.

Per fer-ho realitat es sol·licita que abans de res es duguen a terme reunions amb tècnics de serveis socials de cada poble perquè aporten la seua visió com a experts i es puga elaborar un “Mapa de Serveis Socials a la Vall d’Albaida”.

Enguix i Vila coincidien en qualificar de “decebedor” que des del govern de la Mancomunitat no es vulga que l’ens comarcal protagonitze un programa pioner i solidari com aquest.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.