NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Les Falles més atípiques de Xàtiva es viuen amb l'ofrena a porta tancada, l'olor a pólvora i els focs d'artifici al cel

Actes simbòlics per Falles

Un llarg parèntesi s’ha obert en la festa més volguda pels valencians. Aquest és el segon any en què les Falles han hagut d’adaptar-se a la pandèmia. La bona notícia és que, en aquest 2021, si s’han pogut celebrar actes commemoratius com el que tenia lloc en Xàtiva el dia de Sant Josep, una ofrena a la Mare de Déu a porta tancada però que omplia d’il·lusió i emoció a les grans protagonistes, a les representants de les 19 comissions falleres que dipositaren els seus rams a la Verge de la Seu i que es tancava amb desfilada de les Falleres Majors de la ciutat, Patricia Viñes i Marives Puchades. Entre aplaudiments van recorre el passadís central de la col·legiata acompanyades de les seues Corts d’Honor i la Junta Local Fallera l’altar major on esperava l’abat José Canet.

Un acte faller que es va desenvolupar amb normalitat, complint amb totes les mesures exigides, mantenint distàncies, esperant torns i amb mascaretes personalitzades per a l’ocasió. Un acte simbòlic però ple d’intenció on també van poder col·laborar tot el col·lectiu i els veïns adquirint un ram de flors que els mateixos floristes portaren al temple per completar l’escut de la ciutat.

I aquest és el missatge que tots vulguem que es faça realitat, que tornen les falles, els monuments, la festa, la música, la nit del Foc. Un lema, el de Tornarem que durant tota la setmana ha engalanat l’Albereda de Jaume I amb aquestes lletres de gran format.

A més de l’ofrena, l’olor i el soroll de la pólvora va envair els carrers de la ciutat i les Falles, encara que de forma atípica es van fer presents en Xàtiva. A la una i mitja del migdia donaria començament el bombardeig aeri, amb dues mascletaes en punts distints de la ciutat, un d’ells des del jardí de la Pau i a càrrec de la pirotècnia Tamarit.

A les nou de la nit fou el torn d’un gran castell de focs d’artifici llançat des de cadascun dels 19 punts de la ciutat en què s’alcen els monuments fallers. Un espectacle que va omplir el cel xativí de color i passió per una festa que tornarà.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.