NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El via-crucis amb el Crist de la Palma per la Seu enceta els actes d'una atípica Setmana Santa de Xàtiva

1r acte de Setmana Santa

La Setmana Santa de Xàtiva és una de les més importants de la Comunitat Valenciana i una de les més antigues, declarada Festa d’Interès Turístic Provincial. En aquest 2021 i per segon any consecutiu les processos i trasllats no es poden celebrar al carrer però encara que de forma molt reduïda sí s’ha preparat alguns actes per recorda i viure aquesta manifestació religiosa d’alt valor cultural. Una setmana santa que a la capital de la Costera s’encetava ahir dimecres en la col·legiata amb la missa de quaresma i posteriorment el solemne via crucis organitzat per la Germandat de Confraries i presidit per la imatge del Santíssim Crist de la Palma que va realitzar un recorregut claustral.

Aquesta imatge fou portada per membres de la confraria de la Puríssima Sang de Crist, la més antiga de la ciutat ja que es remunta a mitjans del segle XVI, a 1562. El Crist de la Palma es dut a braços i en torn rotatori ja que no porta andes. Està modelada amb la tècnica del paperot que rep com a fase final un acabat policromàtic idèntic a l’aplicat a les talles de fusta. És una imatge excepcional on el Crist compta amb sentit del moviment, energia, tensió i forts contrastos de llums i ombres que realcen els efectes escenogràfics i el naturalisme.

Una talla que sí es pot contemplar en aquesta atípica Setmana Santa el que no passarà amb altres com “La Camilla”, de la confraria del Trasllat del Cos de Crist al Sepulcre que cada any descansa en l’Ajuntament fins al divendres Sant.

Exposició de Diorames, de fotografies premiades en anteriors edicions, una conferència sobre el sant sudari de Torí són altres de les cites programades però hi ha una que destaca ja que busca la participació dels més menuts i adults de la ciutat, parlem de la Tamborada que enguany es celebrarà als balcons aquest dissabte a les vuit de la vesprada.

 També els recordem que aquest diumenge a partir de les 12, la TV Comarcal emet en directe la missa pel diumenge de Rams, la benedicció de les palmes i la processó claustral amb la imatge de “La Burreta”.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.