NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva inicia la reposició dels arbres de l'Albereda que es troben en mal estat

Després de la caiguda d'un d'ells la setmana passada

L’Ajuntament de Xàtiva ha decidit, amb urgència, accelerar els treballs en l’arbrat de l’Albereda Jaume I i Avinguda de Selgas per substituir els exemplars que es troben en pitjor estat. I ho fa degut a la caiguda d’un arbre la passada setmana, de manera que aquest dijous està previst l’inici de les intervencions, tot i que l’anàlisi dels exemplars ja estava previst per a aquest any 2021.

 Els treballs a realitzar constaran de tres fases diferenciades. Primerament es realitzarà la planificació de la intervenció per tal d’abatre els arbres en pitjor estat, els quals poden arribar fins a la desena, per a efectuar després l’estudi de substitució de l’arbrat i procedir a la reposició. No obstant, cal apuntar que aquesta substitució no és senzilla ja que abans s’ha de retirar la terra erma per tal de col·locar nova terra que aporte els nutrients necessaris per al creixement dels exemplars, ja que l’actual terra es troba contaminada per un fong que provoca malalties a aquests antics exemplars.

El passat 2018, l’empresa Gestaser Servicios y Medioambiente SL va resultar adjudicatària d’un contracte per un import de 34.688,93 euros, amb el qual es van dur a terme diverses actuacions en funció de les indicacions que s’incloïen a les fitxes descriptives de cada exemplar, com ara distints sistemes de poda de seguretat i preventiva, amb l’eliminació de càrrega i la reducció de l’estructura arbòria amb important reducció de la part aèria dels exemplars.

Des d’aleshores, l’Ajuntament de Xàtiva ha anat realitzant els treballs que s’indicaven als informes d’aquell estudi, i està prevista cada 2 anys una intervenció als diferents exemplars.

Des del consistori remarquen que totes les actuacions dels últims cinc anys han vingut avalades pels informes tècnics i mediambientals a càrrec d’experts en la matèria.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.