NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Ontinyent ultima el primer Protocol de Sensibilització, Conscienciació i Prevenció de la Conducta Suicida

Tant a professionals com a la societat en general

L’Ajuntament d’Ontinyent ultima l'edició del primer Protocol de Sensibilització, Conscienciació i Prevenció de la Conducta suïcida de la ciutat.  Ho ha fet a la Mesa de Coordinació per a la Prevenció del Suïcidi, presidida per l’alcalde Jorge Rodriguez juntament amb la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, els Serveis Socials de l’Ajuntament, Policia Local, Policia Nacional, la tècnica d’educació de l’Ajuntament d’Ontinyent i el gabinet psicopedagògic, així com el servei d’atenció primària sanitària, ADIEM i tècnics de prevenció de conductes adictives.

En la reunió s’exposava que durant 2020, dintre del marc d’actuacions del Protocol per prevenir la conducta suïcida,  es van dur a terme xerrades formatives per a la Policia Local d’Ontinyent. Així mateix, també es van dur a terme xerrades de prevenció a dos instituts dirigides a l’alumnat de Batxillerat.  En aquest sentit, les actuacions del Protocol municipal per a este 2021-2022, estan sent elaborades per l’Associació ADIEM per a la defensa i integració del malalt mental en coordinació amb el Departament de Serveis Socials del consistori. Aquest calendari de treball per a 2021 no sols compta amb actuacions dirigides a  professionals i institucions, sinó també cap a la societat en general.

 

 

Un pla municipal molt ambiciós que vol sobretot donar la importància que mereix la salut mental, ja que sense ella és molt difícil aconseguir el benestar general. L’objectiu és començar a deixar d’ignorar aquesta la realitat global de la conducta suïcida per tal de previndre-la i trencar amb el tabú que envolta la malaltia mental. Així mateix, des del Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Ontinyent en coordinació amb ADIEM, la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, la Unió de Periodistes Valencians i  mitjans locals i comarcals s’ha treballat estos últims mesos en un protocol per al tractament d’adequat de la informació referent a la conducta suïcida.

 

 

Segons les xifres actualitzades, la pandèmia de la covid19 ha incrementat el nombre de consultes vinculades a la salut mental, la qual cosa ha fet que s'accelere la finalització dels treballs.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.