NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Ontinyent reciclarà el 70% dels seus residus amb la implantació del porta a porta en tota la ciutat

Nou Pla de Residus

Ontinyent aspira a reciclar el 70% dels seus residus gràcies a la implantació del sistema de recollida porta a porta en tot el nucli urbà. Aquesta és una de les novetats que incorpora el nou Pla de Residus que també  preveu la desaparició de tots els contenidors de fem dels carrers i l’adaptació de la ciutat a la normativa europea, estatal i autonòmica.

El plantejament d’aquest nou Pla de Residus no sols estableix un índex és elevat de recollida selectiva i per tant, més sostenible, sinó que impulsa la prevenció entesa com a reducció dels residus en origen. Per aconseguir-ho serà imprescindible una major implicació ciutadana. Una ciutadania que ja està conscienciada ja que a hores d’ara recicla entorn del 35%, una xifra molt per damunt de les mitjanes estatal i autonòmica però tot i així queda molt per arribar a eixe 70%.

Per fer-lo efectiu s’aplicarà un calendari que separarà per dies la tipologia de les restes. En el nucli urbà es recolliran les bosses a les portes de les cases en dipòsits especials que es repartiran en cada finca; mentre en el disseminat el que es farà es zonificar-la per a instal·lar illes tancades, només accessibles per al veïnat que accediran a elles mitjançant una targeta d’identificació.

L’aprovació del pla obrirà un període d’adaptació progressiu fins la tardor de 2023, quan entrarà plenament en funcionament. Per a assessorar i informar a la ciutadania s’implantarà la figura dels educadors ambientals.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.