NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Les nostres comarques registren una baixada de l'atur però necessiten dels ERTO mentre l'ocupació ho requerisca

Dades positives

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l'atur registrat en el mes de març de l'2021 a la Safor, s'ha situat en 15355 persones, és a dir, 190 aturats menys que al mes de febrer, una disminució mensual de l'1'22% .

A la Costera, s'ha situat en 5833 persones, és a dir, 105 aturats registrats menys que en el mes anterior i 324 més que el 2020, fet que suposa un descens mensual de l'1'77% i un increment interanual de l'5'88 %.

A la Vall d'Albaida l'atur registrat al març de 2021 és de 6217 aturats, és a dir, hi ha 33 aturats menys que el mes anterior i 128 més que el 2020, és a dir un descens mensual de 0'53% i un increment anual de 2'10%.

A la Canal de Navarrés hi ha 1198 aturats registrats al mes de març de 2021, per tant, hi ha 32 aturats menys que al mes de febrer i un increment interanual de 11'86%.

El descens de l'atur a la nostra comarca es deu, entre altres coses, a les menors restriccions que hi ha hagut al març respecte a febrer costat el pont de falles i l'efecte de l'inici de la Setmana Santa, a més de ser un mes tradicionalment favorable per al ocupació.

Raül Roselló, secretari Intercomarcal d'UGT-PV, considera que "les mesures restrictives han de continuar fins a aconseguir la immunitat col·lectiva per la qual cosa cal accelerar la vacunació. Evitar una quarta onada de contagis, que induisca a noves paralitzacions de l'activitat i sotmeta a més tensió a l'economia, és clau si es pretén que la temporada d'estiu siga un èxit, essencial per a l'economia "

Per a això, Roselló considera imprescindible acompanyar en aquestes dificultats a les llars i a les empreses que estan en pitjors situacions, reforçant i ampliant les vies d'ajuda existents i no deixant ningú enrere. Els ERTO han de seguir mentre siga necessari, mantenint les rendes de les persones que no han pogut tornar a recuperar l'activitat en el seu lloc de treball.

A més, davant l'increment de la desocupació i el major risc d'atur de llarga durada, sobretot entre col·lectius més vulnerables, com són les dones i els joves, cal accelerar la reforma de les polítiques actives d'ocupació, reforçant urgentment els serveis públics d'ocupació , al temps que es garanteix la protecció social.

A més, per assolir un model econòmic diferent, UGT manifesta la necessitat d'emprendre canvis profunds, començant per derogar la reforma laboral de 2012, pels seus efectes lesius sobre els treballadors i treballadores, i negociant un nou marc regulador que establisca unes condicions més favorables per a les persones.

Finalment, Roselló considera que per a reduir la incertesa en aquesta pandèmia, és clau tant la vacunació com l'evolució dels contagis, per això és importantíssim disposar el més prompte possible de les vacunes necessàries per accelerar i continuar amb el bon ritme de vacunació.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.