NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Antonio García amb el seu colom "Quiero Más" es proclama campió del 69 Nacional Copa el Rei de Columbicultura celebrat a Vallada

Campionat d'Espanya

Del 29 de maig al 19 de juny, Vallada ha acollit la 69 edició del Campionat d’Espanya de Coloms Esportius Copa Sa Majestat el Rei que organitza la Reial Federació Espanyola de Columbicultura en col·laboració amb el club local La Valladense, l’ajuntament i la Federació de la Comunitat Valenciana. Un centenar de coloms van participar, exemplars vinguts de quasi totes les comunitats autònomes però no fou fins al final, fins a l’última prova quan es va decidir al guanyador després d’un dur treball de l’equip arbitral per a traure els punts. Finalment s’imposava amb 955 punts el colom “Quiero más” d’Antonio García Azorín i Manuel Coloques, de la Federació Murciana. En segona posició quedava “Aguachurri” de José Berenguer, Peña Michicgan Mallaes amb 943 punts;  el tercer lloc fou per a “Efectivo” de Sergio Saura, Zanahoria Masia que aconseguia 942 punts.

Antonio García és tota una referència en aquest esport al que ha dedicat tota la seua vida. Amb 84 anys ha aconseguit amb aquest 6 campionats d’Espanya.

Un campionat que ha fet les delícies dels aficionats i han sigut milers els que s’han apropat fins Vallada, poble de la Costera que ha actuat com excel·lent amfitrió.

De la presentació de coloms davant els àrbitres i la cobla d’acoblament es va passar a les proves puntuables que van tenir lloc els dies 1, 5, 8, 12, 15 i 19 de juny, sent aquest últim dia també la cloenda i l’acte de lliurament de premis. Una última prova que fou frenètica on es va produir un empat a 237 punts entre cinc coloms; així que es va haver de realitzar un sorteig davant el públic perquè la sort determinés el segon i tercer lloc que fou per a Amante Bandido i Cody, respectivament, proclamant-se Jumanji campió. Com diem una prova d’infart on tota Vallada va vibrar al igual que durant tot el campionat.

Milers d’aficionats i un centenar de participants que demostren que aquest és un esport valencià per excel·lència amb 30.000 llicències a la nostra comunitat.

La nit de cloenda també va repartir premis a les millors colomes Xexu “Turis” es va emportar els trofeus de la primera i tercera classificada per Mónica Naranjo i Toque de Queda, respectivament; mentre que la segona millor fou La Pizza, de Javi “el Forner”.

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.