NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Centre Raimon d'Activitats Culturals de Xàtiva posarà en valor el Reial Monestir de Sant Clara

El projecte guanyador al detall

“Paraula i cant” de la UTE formada pels estudis valencians d’arquitectura Ramón Esteve i Carlos Campos és el projecte guanyador per al disseny del futur Centre Raimon d’Activitats Culturals que s’ubicarà a l’entorn BIC del Reial Monestir de Santa Clara de Xàtiva. La senzillesa i la concreció són les virtuts d’aquest projecte que planteja una intervenció totalment respectuosa amb l’edifici actual i pretén traure a la llum l’apassionant història d’aquest monestir d’estil gòtic i barroc.

La proposta posarà en valor els elements existents, recuperant les característiques històriques de l’arquitectura tant des d’un punt de vista espacial com constructiu i artístic.

Un dels punts fonamentals és la recuperació del claustre i la connexió de la ciutat entre el carrer Montcada i l’Albereda.

Pel que fa a la ubicació dels diferents espais dins de l’edifici un dels més característics serà l’auditori que aprofitarà l’acústica de l’antiga església. Per tal motiu es mantindran tots els elements estructurals com motllures i arcs i es retirarà qualsevol resta d’imatgeria religiosa. L’espai de l’antic cor acollirà la zona d’assaig.

La cafeteria s’ubicarà en la banda sud amb una peça que s’incorpora exteriorment sobre l’espai del claustre, jugant amb l’aigua amb la instal·lació d’un estanc de disseny contemporani recordant l’aljub que existia en eixe punt. La resta de la planta baixa, amb espais més menuts, serviran per ubicar l’exposició permanent.

A la primera planta es troben espais amplis en els quals es pretén recuperar tota l’estructura de fusta de la coberta. L’última planta es destinarà a la sala de lectura i a l’arxiu, degut a la seua orientació al nord que permet una il·luminació més uniforme.

En la memòria es defineix un pressupost estimat de 8,8 milions d’euros. Les intencions passen per un finançament compartit entre ajuntament, Diputació i Generalitat, xifrada en nou milions, tres per cada part.

Si es compleixen els terminis previstos, el CRAC s’inauguraria el 2024.  


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.