NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Trobada Pacte d'Alcaldies contra el canvi climàtic

Va reunir a més de 300 responsables locals

El Palau de les Arts de València ha acollit la trobada nacional del Pacte de les Alcaldies organitzada per la Diputació de València, una cimera en la qual 300 responsables locals d’ajuntaments, diputacions i ens públics mediambientals de tota Espanya han fet front comú contra el canvi climàtic i s’han adherit als compromisos de neutralitat climàtica fixats per la Unió Europea per a l’horitzó 2050. El president Toni Gaspar tota acció ha de començar en l’àmbit local on es concentra el 70% de les emissions de CO2.

Per la seua banda, la vicepresidenta Mª Josep Amigó va destacar la implicació de la corporació valenciana en la lluita contra el canvi climàtic a través de l’estratègia Reacciona amb una inversió de més de 30 milions d’euros en dos anys en iniciatives d’estalvi energètic, mobilitat sostenible, gestió responsable de l’aigua i els residus, conservació d’espais naturals i prevenció d’incendis forestals.

La participació en la cimera de desenes de municipis valencians ha sigut una de les notes destacades de la jornada; entre altres han assistit els primers edils de Potries, Albaida, Montaverner, Bellús, regidor de l’Olleria o l’alcalde de Dénia.

En total, 300 responsables locals han mostrat la seua implicació en el repte europeu de convertir-se en el primer continent climàticament neutre en 2050. Per això, el municipalisme accepta objectius com produir un 40% d’energia renovable el 2030; accelerar la mobilitat sostenible amb un 55% menys d’emissions eixe mateix any i un 100% el 2035 i incentivar nous models de producció en municipis i ciutats amb la vista posada en la relocalització i la reducció de la petjada de carbona. De tot açò s’ha parlat en una cimera amb una conclusió clara: l’acció real contra el canvi climàtic no pot esperar més.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.