NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Genovés, la Llosa de Ranes, l'Alcúdia de Crespins, Benigànim, Vallada, Canals i Albaida rebran 5000 euros per a la redacció de Plans Locals de Gestió de Residus

Pla Reacciona de la Diputació

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València subvenciona, a través de l’estratègia Reacciona, la redacció de Plans Locals de Gestió de Residus de 50 ajuntaments i cinc mancomunitats amb una inversió de 300.000 euros. Cada municipi rebrà una ajuda entorn als 5.000 euros i de les nostres tres comarques resulten beneficiats el Genovés, la Llosa de Ranes, l’Alcúdia de Crespins, Benigànim, Vallada, Canals i Albaida.

El PLGR és una eina de diagnosi i participació ciutadana que permetrà als municipis aconseguir els objectius fixats pel Pla Integral de Residus (PIR). La normativa autonòmica estableix l’obligatorietat de preparar per al reciclatge el 67% del residu domèstic general el 2022 i afegeix la restricció de dipositar en abocador un màxim del 30% d’aquests residus.

En la segona fase del Reacciona 2021 s’inverteix un milió d’euros per a la implantació de les accions proposades en els plants que hagen sigut aprovats pels plens de les corporacions locals. Aquesta subvenció és nova i ha tingut molt bona resposta ja que comptabilitzen 71 sol·licituds, de les quals 63 corresponen a ajuntament i vuit a mancomunitats.

Les actuacions subvencionables són el compostatge domèstic i comunitari; la recollida o gestió separada de la fracció orgànica,; l'aprofitament energètic dels bioresidus per a reduir, en origen, la fracció destinada a eliminació; la reducció de residus, la reutilització dels productes o l'allargament de la seua vida útil; la recollida porta a porta i la implantació de sistemes d'identificació de l'usuari que permeta aplicar polítiques econòmiques i fiscals a la ciutadania; la sensibilització i l'educació ambiental.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.