NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Montaverner inaugura el XIII Mon-Doc

Sis llargs i set curts opten a premi

Montaverner ha donat el tret d’eixida a una nova edició del Mon·Doc, una cita ineludible per als cinèfils i amants del gènere documental que s’estén fins aquest dissabte 27 de novembre. La Mostra, primera a la Comunitat Valenciana dedicada íntegrament al cinema documental compleix 13 anys en plena forma amb una programació que abasta 19 projeccions de gran diversitat temàtica que faran les delícies de tots els públics. Sis llargs i set curts competiran en el dues seccions del Premi Mon·Doc així com al premi del Públic.

El divendres 19 de novembre per la vesprada, l’Auditori Luis Peiró acollia la gala inaugural amb presència d’autoritats, associacions locals i comarcals així com representats del món cultural.

Després d’una edició marcada per les restriccions de la Covid-19, la d’enguany recupera la normalitat pel que fa a les projeccions en la sala i l’aforament de les mateixes amb l’única excepció de l’ús de la mascareta. Però a més a més es manté el format on-line introduït el passat any.

I aquesta tretzena edició arrancava amb el visionat de “Málaga, la alfombra roja del cine espanyol”, el treball de Leixandre Froufe i Antonio Parra que fa un recorregut per la curta història d’un certamen que, en poc més de 20 anys, s’ha convertit en un dels esdeveniments culturals més importants de la ciutat i una de les plataformes imprescindibles del cinema espanyol. Ja el dissabte s’estrenarien les projeccions dels documentals a concurs.

Els espectadors que van acudir el dissabte gaudirien, a les sis de la vesprada, de “Descendents” que va acostar la problemàtica dels fills d’immigrants que, malgrat haver nascut a Espanya, no en tenen la nacionalitat, ni del dret al vot, entre altres problemes.

A les set i mitja el protagonisme fou per al grup valencià “Carraixet” amb “La Bomba Carraixet” que a més de contar la trajectòria de la formació fa un repàs als anys de la transició a València i que va comptar amb la presència de la seua directora Helena Sánchez Bel i les components de Carraixet.

La primera jornada es tancava amb “La Receta del Equilibrio”, d’Óscar Bernácer, guanyador del premi al millor llarg al Mon·Doc del 2017 amb “El hombre que embotelló el sol”. En aquesta ocasió narra la reobertura dels restaurants del xef Ricard Camarena després del tancament per la pandèmia i els reptes que va suposar tant a nivell professional com personal.

El diumenge Nacho Sacaluga va estar a l’auditori per a presentar el seu treball “Palabra de Capitán” que repassa la trajectòria de Juan Carlos Aragón, un dels autors del carnestoltes de Cadis més importants de tots els temps. La seua figura va transcendir el món de les comparses i les seues composicions, plenes d’ironia i humor van marcar una generació de músics com Vanessa Martín, Manuel Carrasco i Índia Martínez.

La segona projecció fou el curt d’animació “¿Dónde estabas tú?”, un treball valencià dirigit per Maria Trénor sobre la violència contra les dones arreu del món que destaca la universalitat d’aquesta lacra.

El diumenge es tancava amb el curt “El monstruo invisible” dels germans Guillermo i Javier Fesser, autors entre altres del premiat “Campeones”. En aquest ens donen a conèixer la realitat de les famílies que, com la del protagonista Aminodin, viuen i treballen a l’abocador de Papandayan.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.