NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

"Botifarra" i les Muixerangues reben els Reconeixements de la Cultura 2021

Son atorgats per la Diputació de València

Pep Gimeno “Botifarra” per la incansable tasca en la recuperació de les nostres músiques, cançons i tradició oral i la Federació Coordinadora de Muixerangues per la recuperació del nostre patrimoni cultural han rebut en Xàtiva el “Reconeixement de la Cultura” 2021 que atorga la Diputació de València. Uns guardons, de caràcter biennal, que enguany celebren la segona edició i que va omplir de públic el Gran Teatre de Xàtiva, ciutat natal de Botifarra que compta a més amb la Muixeranga la Socarrà fundada el 2016.

Sobre la figura de Pep Gimeno “Botifarra” des de la Diputació no amaguen la seua admiració. Nascut en Xàtiva el 1960, amb només 16 anys va començar a recórrer els pobles de les comarques centrals buscant les persones que conservaven viva la memòria de la música tradicional valenciana. Aquesta és la seua gran aportació al món de la cultura.

Gràcies al seu treball de transmissió les noves generacions han descobert la cultura valenciana.

Amb el mateix guardó es va distingir a la Coordinadora de Muixerangues ja que aquesta dansa va sobreviure a unes poques poblacions però des de finals dels segle XX ha experimentat un moviment de reviscolament i expansió.

Una tradició de gran bellesa plàstica tal i com es va poder comprovar a les portes del Gran Teatre abans de la gala i també a l’escenari del mateix recinte.

A més de premis, la gala va incloure molt d’humor, no en va la seua presentadora fou Maria Juan, actriu i monologuista ontinyentina amb una gran capacitat d’improvisació en l’escenari que l’ha convertit en tota una show-woman.

La bona música també va estar present a la cita amb les actuacions de Carmen París i Xavi Sarriá, anteriorment líder del grup Obrint Pas, qui al 2017 va publicar el seu primer disc en solitari “Amb l’esperança entre les dents”. Enguany ha estat de gira amb el seu nou espectacle “No s’apaguen les estreles”.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.