NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Els directors de "Colza, lo invisible" i "Per molt que bufe el vent"presenten els seus documentals al Mon·Doc de Montaverner

Documentals de denúncia

Aquest dilluns 22 de novembre els directors dels dos documentals projectats en aquesta jornada al Mon·Doc acudiren a Montaverner per tal de presentar els seus treballs al públic assistent. El primer d’ells fou Alberto Rull que amb “Colza, lo invisible” ens trasllada a la crisi sanitària que Espanya va viure fa 40 anys amb l’enveninament massiu més greu en la història del nostre país. Un treball amb testimonis de pacients, familiars i que va més enllà al comptar amb la narració en primera persona del metge que va aconseguir frenar el col·lapse, un protagonista que té nom i cognom, Juan Casado.

Un documental on Alberto intenta també fer justícia a les víctimes ja que 40 anys després moltes d’elles continuen patint.

Per al director és molt important estar en un festival presencial després de la pandèmia a més tenint en compte que la primera part del documental es va acabar de gravar el dia abans del confinament.

Seguidament, a les vuit de la vesprada fou David Segarra qui visitava de nou Montaverner per a presentar, un documental que parla de la gent que durant anys ha lluitat per defensar l’horta de València tan amenaçada. El Forn de Barraca era una alqueria centenària enderrocada en setembre del 2019 per les obres d’ampliació de l’autovia entre Alboraia i València. L’estat sense consultar a ningú va imposar la destrucció de 64.000 m2 de la millor horta productiva. Aquest treball ja es va gestar i començar a gravar l’any 2000.

Per a David Segarra el Mon·Doc té diverses fortaleses molt interessants que fan atraure a pel·lícules i creadors.

Una simbiosi perfecte entre creador i els espectadors que acudeixen als visionats.

El Mon·Doc continua amb les projeccions fins aquest dissabte, dia també del lliurament de premis on els espectadors també tenen molt a dir ja que són els seus vots els que decideixen el Premi del Públic.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.