NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Universitat de Tardor d'Ontinyent es celebra sota el lema "Temps de Retrobament"

Reprèn els seminaris presencials i les conferències obertes a la ciutadania

La Universitat de Tardor d’Ontinyent, UTO, ha celebrat aquesta setmana, del 23 al 25 de novembre, la seua onzena edició sota el títol “Temps de retrobament” en referència a la nova normalitat tan desitjada amb la represa dels seminaris presencials dirigits als estudiants del Campus d’Ontinyent i les conferències obertes al públic en general. La programació ha inclòs seminaris d’Economia, Magisteri, Infermeria i Ciències de l’Activitat Física a més de taules redones i 3 conferències molt destacades, la primera d’elles va tenir a la professora de la UV, Mª José Vañó com protagonista. Mª José, junt a Esmeralda Linares han liderat un estudi que analitza l’impacte del Campus d’Ontinyent en la manera de viure a la ciutat i la seua comarca. Aquest treball posiciona el Campus com a element clau per a la lluita contra el despoblament a les Comarques Centrals.

La jornada inaugural celebrada al Centre Cultural Caixa Ontinyent va comptar amb la presència de l’alcalde i president de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla i el cap de Secretaria de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz. Seguidament en la presentació de l’estudi, Mª José Vañó exposava l’increment en el número de matrícules en totes les titulacions any rere any i com l’estudiantat ha traspassat les fronteres de les Comarques Centrals. De fet i al curs 2009-2010 era fonamentalment d’Ontinyent i comarques pròximes, al curs 2014-2015 ja hi havia alumnes de València ciutat o fins i tot de Vinaròs; una situació molt més extensa a l’exercici 2018-2019 on ja hi havia estudiants provinents de les tres províncies.

L’estudi també mostra que el 58% de les pràctiques són remunerades, fet que no es produeix a València. Altra qüestió analitzada és el nivell formatiu dels pares; més del 50% tenen estudis primaris però entre un 10-15% no, el que demostra que el Campus d’Ontinyent és un espai per a la “creació d’oportunitats”.

Una conferència que és un exemple de com la Universitat va més enllà de donar titulacions ja que també és important transferir el coneixement i formar a la societat.

La UTO d’Ontinyent és una de les més destacades Universitats Estacionals que es desenvolupen on s’analitzen múltiples aspectes vinculats a cada territori entorn de tres àrees temàtiques; sent en aquest cas “Educació i Benestar Social”.

Un coneixement que va estar present a les ponències celebrades el dimecres i dijous; “L’estratègia de Caixa Ontinyent i la seua contribució al territori” i “Ètica i valors democràtics” de la catedràtica Adela Cortina qui ha posat fi a l’onzena edició de la UTO.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.