NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

50 anys d´Espanyoleto en llibre

La història les anècdotes i les estadístiques en un sol volum

La falla Espanyoleto de Xàtiva celebra enguany mig segle de vida i, entre altres activitats especials, destaca la presentació d’un llibre que recopila records, anècdotes, històries i fotografies de les últimes dècades d’esta falla que hui en dia compta amb 123 adults i 65 infantils.

Els primers fallers començaren pagant una pesseta setmanal i el monument costà 960 pessetes, una xifra irrisòria per als pressupostos que es manegen en l’actualitat, però que dóna compte de l’enorme esforç que hagueren de fer les famílies de l’època per portar endavant esta aventura.

Després de falles, la falla Espanyoleto té prevista una exposició commemorativa a la Casa de Cultura, on tots podran comprovar de primera mà la història d’una comissió que, el primer any d’existència, pagà 25 pessetes per un músic que només sabia una cançó, però que va ser prou per fer festa. Una de les moltes anècdotes que ens podrem trobar en la mostra.

El llibre que s’ha presentat inclou la història de la comissió, els monuments, les falleres majors, les col·laboracions dels fallers, els premis als ninots indultats, el cens faller i els llibres, un document històric per a commemorar la tradició d’unes falles que en Xàtiva compleixen el seu 150 aniversari.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.