NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Tombà del xop i fi de festa

Després de dues setmanes presidint la plaça del poble

24 de maig, dia d’eleccions municipals i autonòmiques, el Palomar va viure l’última jornada de la festa del xop. El xop ha roman dret al seu lloc durant dues setmanes després de la plantà sobreeixint a la silueta que formen les teulades de la població per ser víctima, finalment, de la tombà.

La serra mecànica en les mans de Juanvi Mas faria quasi tot el treball mentre veïns del poble agafen la corda per guiar la direcció en la que ha de caure el tronc. Es procedeix a la tala mentre alhora s’espenta i es tomba de forma ràpida i segura.

Posteriorment es segueixen talant el tronc en peces i fragments més menuts que es reparteixen entre els veïns que ho desitgen com un amulet i record de els festes del 2015.  

El dinar dels pastorets va posar el fermall d’or a aquesta festa tan peculiar. Una celebració mil·lenària que amb la col·laboració de festers i veïns s’ha convertit, un any més en el símbol i orgull d’El Palomar. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.