NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Sant Gil, festa d´interés turístic autonòmic

Des de l´any passat es celebra el primer cap de setmana de setembre

La Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació ha declarat Festa d’Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana a la festa de Sant Gil d’Enguera, que es remunta a 1790 i que abans es celebrava el primer dia de setembre. L’any passat es canviava de data al primer cap de setmana del mes per afavorir la participació.

Durant els últims dies d’agost els habitants del municipi, especialment els xiquets, recullen fenoll al camp i elaboren amb ell rams, creus i porres de formes diverses molt decorades i embellides amb diversos materials. El primer dia es beneeixen els rams i es porten en processó per tot el municipi i posteriorment, es concedeixen diversos premis als millors. També existeixen competicions entre diversos carrers i associacions pel Sant Gil més voluminós. Des del 2013, coincidint amb la festivitat, l’ajuntament d’Enguera organitza també el certamen “Fira de Sant Gil” amb l’objectiu de potenciar i donar a conèixer els atractius turístics, artesanals, comercials, gastronòmics i tradicionals del municipi.

La declaració s’atorga en el marc del Decret 119/2006 del Consell pel qual es regulen. El director general de Turisme, Sebastián Fernández, ha destacat que la festa compleix sobradament amb els requisits necessaris ja que, a més del valor cultural, històric i tradicional de la mateixa, ofereix una especial rellevància des del punt de vista turístic. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.