NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L´Ú d´Aljorf torna a sentir-se i a ballar-se

El grup de danses presenta el fruit de la seua investigació

El grup de danses ‘La Vall’ d’Albaida ha recuperat ‘L’Ú d’Aljorf’ després de 50 anys en l’oblit. Dos anys de recerca han fet possible que el grup de danses pose damunt l’escenari la partitura original d’esta cançó, que data de l’any 1951.

L’etnomusicòloga Maria Teresa Oller ha recopilat la peça al llibre ‘Cuadernos de música folklòrica valenciana’ que el dolçainer Jaume Gosalbez ha adaptat per a instruments de corda. I tot gràcies a la memòria de Remedios Tormo Mira, veïna del poble que la va cantar a la dècada dels 50.

La rondalla ‘La rebolika’ de Muro ha sigut l’encarregada de tocar-la a la Plaça Major, mentre que el grup de danses del poble s’ha encarregat de la coreografia i ha regalat a l’Ajuntament les partitures, la lletra i un original de l’època del volum dels ‘Cuadernos de música folklòrica valenciana’ que queda així a disposició de qualsevol veí del poble que vullga consultar-lo.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.