NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Publicació de festes morocristianes

Ha tingut lloc en la Plaça Major

La festa de moros i cristians d’Ontinyent ha començat este cap de setmana amb una desfilada multitudinària pels carrers de la ciutat, mostrant una miqueta de l’espectacle visual en que es convertirà d’ací a unes setmanes la capital de La Vall d’Albaida.

En arribar tots a la Plaça Major, la primera en pujar dalt l’escenari per a recollir el testimoni del protagonista de l’any passat ha sigut la nova capitana cristiana, Maria Peiró, de la comparsa Creuats. Ella serà la màxima representant de la festa pel bàndol de la creu i, malgrat que el seu company deixa el càrrec amb tristor, li desitja disfrutar tant com ho ha fet ell l’últim any.

El nou ambaixador cristià, Raul Albuixech recollia minuts després de mans de Pablo Revert el pergamí de les ambaixades.

En acabant va fer la seua entrada el banderer cristià d’enguany, Amadeo Juan, qui hereta de David Gil el protagonisme i la responsabilitat de fer lluir la bandera cristiana.

Pel que fa al bàndol moro, Laura Gramage és enguany la capitana, que agafa el testimoni de María Insa. José Pedro Jordà, banderer moro, arreplegà també el testimoni de Pablo Morales dalt l’escenari, mentre que Ignacio Bordera és enguany l’ambaixador moro.

L’acte, sempre enaltit pel castell i el vol de campanes, ha comptat amb la presència de centenars de veïns d’una ciutat entregada a la festa, una festa que enguany està representada pel cartell dissenyat per Juanvi Martínez, autor també del logotip del 150 aniversari dels moros i cristians d’Ontinyent.

En l’obra, l’autor ha representat als festers, la música i la ciutat, els tres puntals d’una programació d’activitats que atrau a veïns i forasters per igual. És per això que la Societat de Festers li ha fet entrega d’un detall commemoratiu.

24 comparses, 12 mores i 12 cristianes, fan realitat enguany la festa dels moros i cristians d’Ontinyent que tenen al dia 21 d’agost el seu punt clau amb les entrades. Des d’ara, la ciutat és dels festers i ells tenen la clau.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.