NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

´El Gamell´i ´L'Aranya´comparteixen escenari

El festival de bandes compleix 32 anys

Albaida compta amb dues societats musicals referents en la Comunitat Valenciana i cada any per fira es celebra el festival de bandes “Ciutat d’Albaida” que arriba a la trenta-dos edició. Estem per tant assistint a un dels actes culturals més importants de la temporada i un referent dins de la Fira de sant Jaume. En aquest 2015 actuà primerament el Cercle Musical Primitiva d’Albaida, el Gamell i seguidament la Unió Musical d’Albaida. El concert va demostrar novament l’esforç que durant mesos han realitzat les bandes per poder interpretar obres de caire simfònic i també de música festera. Un any on, a més, ambdues bandes tenen molt que celebrar.

Per parlar de la fundació de la Unió Musical d’Albaida cal remuntar-se a l’any 1923 quan la banda “La Lliberala” va desaparèixer i amb el temps ressorgia amb l’apel·latiu L’Aranya que encara perdura”.

Per aquesta ocasió, interpretaren “La Unió Musical”, pasdoble dedicat a l’Aranya, obra del gran mestre, director durant distintes èpoques de la banda, Fernando Tormo Ibáñez que dona nom a més a un concurs de pasdobles que en octubre celebra la segona edició. La segona peça fou “Andrómeda”, obra obligada en la secció segona del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, composada per l’ontinyentí Saül Gómez; Give us this day, simfonia del nord-americà David Maslanka i per últim Versió modal del coral “El nostre pare al cel” de Bach. Aquest també fou el repertori que fa una setmana s’escoltava al Palau de la Música de València en la seua participació al CIBM.

Els orígens de la música a Albaida els trobem a mitjans del segle XVI. Segons consta a l’arxiu municipal, un grup format per 12 músics va ser contractat a l’any 1566 per actuar a les festes de la llunyana ciutat de Chinchilla. Com a conseqüència d’aquesta llarga tradició, és a finals del segle XVIII quan l’ajuntament de Cocentaina contracta a la “Música d’Albaida”, originària de la Primitiva, nom que segueix mantenint. El Gamell fou, en aquesta edició, la primera en actuar baix la batuta de Francesc Esteve amb aquest programa “La Vella d’Albaida” pasdoble de Francesc Esteve; “Obertura festiva” de Schostakovich i Obertura Solemne 1812” de Tchaikovsky. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.