NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Comencen els moros i cristians

Corsaris i Garbellàrabs

Els cristians Corsaris i els moros Garbellàrabs ostenten enguany la capitania de les festes d’Aielo de Malferit en honor als seus patrons Santíssim Crist de la Pobresa i Sant Engraci Màrtir. El programa s’encetava el passat 28 de juny però serà aquest dimecres quan es viurà l’acte més esperat i multitudinari amb l’entrada de moros i cristians. La peculiaritat en aquest poble de la Vall és que aquests màxims càrrecs es gaudeixen en plural, es parla de capitans, així en plural ja que l’ostenta una parella.

El divendres a partir de les vuit de la vesprada totes les comparses començaran a reunir-se per odre d’eixida en l’encreuament dels carrers Sants de la Pedra i Leonardo Carreres per donar inici a l’entrada de moros i cristians amb el següent ordre: Contrabandistes, Bucaneros, Oleyans, Corsaris, capitania cristiana; Barbàrabs, Almoràvides, Nòmades, Caníbals i Garbellàrabs, capitania mora. Un acte que enguany comptarà amb un espectacle especial per a l’inici.

Una entrada que es fa cada 5 d’agost però que es vol traslladar al cap de setmana.

Els corsaris, comparsa creada en 1968 compta en l’actualitat amb 50 membres, fills o familiars de fundadors. Els Garbellàrabs la composen 44 festers i és encara un poc més antiga, de 1962. Enguany lluiran com mai a l’igual que els ambaixadors faran el propi el dijous i divendres a partir de la una de la matinada.

Les festes inclouen, a més, actes religiosos en honor als patrons i bou embolat.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.