NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Disfresses i processó en honor al Crist de l´Empar

Culminen així les festes d'es poble de La Vall d´Albaida

Les activitats lúdiques i religioses es barregen en Guadassèquies, on desenes de veïns s’han disfressat abans de dedicar el diumenge al dia al patró, el Crist de l’Empar. La beguda és part fonamental de la festa  per això hi ha qui aprofita els carrets de la compra per a portar les botelles que acabaran buides després del recorregut pels carrers del poble.

Policies amb tutú de ballet mariners i disfressats de cervesa dalts d’un camió perfectament condicionat acompanyen a la resta de veïns per a participar en una desfilada on no falten les esponges per al bany de múltiples colors. I, si tenim gana, només hem de pegar-li mos al plàtan, que enguany ha fet amistat amb un neandertal i un mariner.

Però una desfilada de disfresses no és res sense bona música, per això la xaranga anima a tots a pegar bots, ballar i desenfrenar-se fins ben entrada la matinada.

La processó al Santíssim Crist de l’Empar ha marcat el final dels actes religiosos a les festes de Guadassèquies. Després dels dies en honor a Sant Roc i a la Mare de Déu de l’Esperança, només quedava el dia del Crist per completar la trilogia religiosa, tres dies que han reviscut la devoció del municipi pels seus patrons i han convertit les festes en una celebració digna de viure.

Veïns i autoritats han acompanyat la imatge del Crist en el seu recorregut pels carrers del municipi, un recorregut que el Santíssim ha realitzat a muscles de 16 portadors de la Confraria del Crist de l’Empar.

Els xiquets que enguany han pres la comunió han desfilat acompanyant la imatge del Crist, mentre que les festeres, de blanc immaculat, han marxat en processó pels carrers del poble seguint el recorregut tradicional.

Al finalitzar la processó, s’ha disparat un gran castell de focs artificials en l’antiga església, un acte en el que han participat els protagonistes de la festa polsant i encenent la metxa a distància.

Enguany els festers han fet que el poble s’haja omplert de gent, d’animació i de participació, però no tots els anys es presenten voluntaris, així que des de l’Ajuntament s’anima a la implicació dels veïns per tal de fer festa.

Guadassèquies, poble menut i implicat en la seua festa, agafa uns dies de descans, però prompte la maquinària tornarà a posar-se a funcionar per a organitzar la programació d’actes de l’any que ve.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.