NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Entrada de moros i cristians

Cada any augmenta el número de filaes

Fa 4 anys la comparsa mora caníbals va introduir els Moros i Cristians a Bèlgida; ells són els fundadors, els degans però des de l’any passat l’ha festa s’ha engrandit amb la incorporació de noves filades, dos del bàndol de la mitja lluna i altre par lluitador en nom de la creu. L’entrada, que tenia lloc el diumenge a les vuit de la vesprada va resultar un gran espectacle on participà tothom, els festers desfilant i els veïns i visitants gaudint com a públic.

La Filà Corsàries encetava aquest acte amb la seua bandera identificativa i amb una illa del tresor amb tot tipus de viandes. Una esquadra de guapes xiquetes i altra també de xiques guapes però ja adultes la formen. Un cavall batidor també va ballar al so de la música de la Raboseta d’Otos.

La Filà Gaditanes, fent honor al seu nom va incloure un gran ballet flamenc a ritme de pasdoble. Dues esquadres de dones la completen, vestides de roig com mana la tradició amb barret cordovès, monyo baix amb clavell i ventall negre. Les caps d’esquadra deixaren el llistó ben alt fent coreografies aquestes navalles de grans dimensions.

La batukada i ballet El Ventall fou el preludi perfecte per donar la benvinguda al bàndol moro on els Kaníbals desplegaren tot el seu art en unes vestimentes plenes de fantasia. Elles amb els colors blau i negre predominants i ells més feroços amb caps que simulaven esquelets d’àguiles. Les plomes, pells i ossos acampen per tot arreu. Els últims en aparèixer foren els Alfambrats filà també fundada l’any passat. La composen dues esquadres d’homes amb els turbants característics dels moros al cap i túnica, tots ben bruns ja que viuen al desert.

 I així finalitzava l’espectacular entrada de Moros i Crisitans de Bèlgida però no la nit festiva que es completà amb humor a la Casa de la Música i amb l’orquestra Discovery a partir de la una de la matinada. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.