NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Processó en honor a Sant Llorenç

Sant Llorenç enceta la triologia religiosa al poble

El dilluns 10 d’agost, Bèlgida encetava la trilogia religiosa de les festes patronals amb el dia dedicat al patró Sant Llorenç, titular de l’església i que també compta amb una escultura en la façana amb la palma del martiri en una mà i en l’altra la tristament famosa graella.

A les nou de la nit estava prevista la processó on la Unió Musical Belgidense posaria les notes solemnes. El volteig de campanes anuncien la festa i la imatge ix del temple amb l’himne d’Espanya; una anda duta a coll per vuit portadors decorada amb flors i amb tots els seus fanals encesos.

Com gran al·licient i constatant fervor que es professa al patró, els membres de les filades participen abillats amb la indumentària de l’entrada, sobretot les dones cristianes corsàries i les gaditanes. L’acte guanya així en vivesa i força.

Sant Llorenç és conegut per ser martiritzat en una graella el 10 d’agost de 258, quatre dies després del martiri del papa Sixto II. Quan un any abans, Sixto fou nomenat papa, Llorenç fou ordenat diaca i encarregat d’administrar els bens de l’església i la cura dels pobres. Per aquesta tasca és considerat un dels primers arxivers i tresorers i patró dels bibliotecaris. Aprofitant el recentment assassinat del papa, l’alcalde de Roma va ordenar a Llorenç que entregara aquestes riqueses i el sant va demanar tres dies per poder recol·lectar-les. Després d’eixe termini va comparèixer presentant als pobres i malalts que ell mateix havia congregat, diguent-li al prefecte que aquests eren els vertaders tresors de l’església. Per aquest motiu, Llorenç fou cremat viu en una foguera, concretament en una graella, prop del Camp d’Estiu en Roma.

La seua representació més comú, com la que trobem en Bèlgida és com un jove, imberbe, senyal de la seua joventut i amb tonsura clerical, de peu, amb els seus símbols propis en les mans: la palma de màrtir i el seu atribut particular, la graella, instrument del seu martiri.

 

Darrera de la imatge trobem a la comunitat eclesiàstica i als membres de la corporació municipal. La nit ja és fosca quan acaba tan fervorós acte. Sant Llorenç ultima la seua entrada a la plaça per un carrer lateral i és aplaudit pel públic allí congregat per entrar novament al seu temple. A la plaça, totalment abarrotada de veïns, té lloc seguidament un gran espectacle pirotècnic que il·luminarà tot el poble.

Hui dimecres, Bèlgida finalitza les seues festes en la jornada dedicada a l’Ecce Homo però molts i variats han sigut els actes celebrats.

Un castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Aitana i el ball amenitzat per l’orquestra “The Garage” posaran d’ací unes hores el fermall d’or a les celebracions patronals d’enguany. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.