NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

175 anys de cartografia oficial

El Maova acull esta mostra sobre la història dels mapes

El Maova d’Ontinyent acull des d’ahir una exposició sobre els quasi dos segles de treball de l’Institut Geogràfic Nacional amb la mostra “175 Aniversari de la Cartografia Oficial. Realització del Mapa d'Espanya”, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial amb la col·laboració del IGN i l'Ajuntament.

El conjunt de 18 panells que componen aquesta exposició repassen la història d'aquesta institució i els seus diferents projectes duts a terme. Aquest viatge pel temps i la geografia mostra les dificultats inicials per a establir una cartografia moderna de l'Estat en el segle XIX, els treballs necessaris en triangulació geodèsica, l’anivellació i la representació de límits jurisdiccionals del territori fins a arribar hui a la consecució de tot un corpus geogràfic amb material com el Mapa Topogràfic d'Espanya o l'Atles Nacional.

Esta exposició, per exemple, explica com es fan els càlculs que s’empren als ajuntaments, així que resulta molt útil a la ciutadania i als tècnics.

Però la cartografia no és una ciència per a erudits. De fet, qualsevol persona fa ús dia a dia del GPS, un instrument que, si no fora pels cartògrafs, no existiria.

Es tracta d'un treball de quasi dos segles que ens permet conèixer el territori d'una manera detallada i moderna, una mostra on Ontinyent i altres ciutats de l’entorn com ara Gandia estan presents en alguns dels panells de l’exposició.

Amb esta mostra, Ontinyent acull una nova activitat cultural que contribueix a construir una ciutat on Universitat i ciutadans es donen la mà.

L’exposició, curiosa i enriquidora, romandrà oberta al Maova d’Ontinyent fins el dia 17.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.