NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Entrada Cristiana Festes Ontinyent 2015

Capitania cristiana de la Comparsa Cruzados

A finals dels 80 van poder desfilar en esquadres femenines, als 90 va aparèixer la primera capitana, i en 2015 les dones han demostrat definitivament que els Moros i Cristians d’Ontinyent són una festa plenament igualitària. Després de que enguany Pilar Vañó haja sigut la primera dona en dirigir la multitudinària interpretació de la marxa mora ‘Ximo’, el divendres 21 d’agost Maria Peiró i Laura Gramage, filles totes dues de capitans de festes, lideraven els bàndols cristià i moro, respectivament, en una espectacular vesprada-nit festera.

Milers d'espectadors omplien de gom a gom un any mes els seients que abarrotaven tot el recorregut de l'Avinguda Almaig, l'Avinguda Daniel Gil i la Plaça de la Concepció, per contemplar en primer lloc una capitania cristiana de la Comparsa Cruzados ambientada en els fets històrics que envoltaren al Segle XII la Segona Croada, a la que va tenir un especial protagonisme la Reina Leonor d’Aquitania, encarnada a Ontinyent per la capitana del bàndol cristià, Maria Peiró.

Per a posar-nos en situació, la Segona Croada va ser la segona gran campanya militar d’una sèrie que, durant els segles XII i XIII, partiren des d’Europa occidental cap a l’orient mitjà per a conquerir Terra Santa i, en particular, la ciutat de Jerusalem, que en aquella època es trobava a mans dels musulmans des del segle VII. És en eixe context històric on ens trobem i on Leonor d’Aquitania cobra protagonisme.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.