NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Actes en honor a la Verge del Remei

Amb dues cites multitudinàries: ofrena i processó

La Mare de Déu del Remei és la patrona d’Albida i a ella se li dedica les seues festes majors amb actes religiosos tan participatius com l’ofrena i la solemne processó. El dimarts 6 d’octubre, un gran passacarrer presidit pels Gegants i Nanos i els cavallets que oferiren el seu ball en diferents punts, arrancava a les set i mitja de la vesprada, com comprovem amb tot el veïnat implicat. La comitiva va estar presidida per la Comissió de Festes amb el seu president i Regina Major, Ángela Martínez al capdavant. Ella molt guapa amb corona i mantellina blanca amb motius daurats. Nombrosos xiquets vestits inclús amb la indumentària valenciana mostraren també el seu respecte a la Mare de Déu.

El seu patronatge té origen al segle XVII, quan el poble l’escollí per ser la protectora de l’economia local, dons una terrible plaga estava delmant les oliveres del municipi. La tria d’aquesta Mare de Déu va vindre influenciada pel fet de ser la patrona de l’Ordre dels Trinitaris, ordre que en aquells moments tenia una forta influència en el marquesat d’Albaida. Dins del temple, xiquets, joves i majors esperarien el seu torn per entregar el seu ram a la patrona, tot tipus de flors i colors que es dipositen a peus de l’altar.

Ahir dimecres 7 d’octubre la gran solemnitat del Dia de la Mare de Déu va tenir el seu punt àlgid en la processó de la vesprada. Mig hora abans del seu començament no faltaren els revoltejos de crida a l’acte amb eixe toc de campanes, declarat Bé d’Interès Cultural Immaterial. La Verge del Remei ix del temple amb les notes de l’himne d’Espanya i amb el so de la Campana Remediet. La imatge, decorada amb flors blanques i roses amb tots els fanals encesos necessita de barres interiors per duplicar el número de portadors degut al gran pes de l’anda.

La primera referència documental sobre la imatge és de l’any 1623. Al 1678 arrel del miracle realitzat en les oliveres fou proclamada patrona d’Albaida. La imatge actual és obra de l’escultor Juan Bautista Balaguer, deixeble d’Ignacio Vergara, realitzada en 1740, sent col·locada en la capella del Santíssim, la qual, pel terratrèmol de 1748 va haver de reconstruir -se. En 1875, l’escultor Modesto Pastor, natural del poble, va fer un tro amb àngels i núvols per a la Verge que fou destruït en 1936. La imatge original fou salvada per cèlebre pintor José Segrelles, que la va retenir al seu estudi particular. 

No ens estranya, per tant, la gran devoció que es professa a la patrona com constatem cada any en aquesta processó multitudinària amb la creu parroquial al capdavant. Tots amb els seus ciris encesos deixen estampes com aquestes d’una marxa que ha procurat al poble el sobrenom de “ciutat de la cera”. Destaquem la presència dels Cirialots ciutadans que compleixen 60 anys, portadors de grans ciris que caminen davant la imatge. Darrere trobem a la comunitat eclesiàstica, cambreres, festers i festeres, alcaldes i regidors de la comarca i una nombrosa representació municipal. Quan la imatge entra novament al temple uns ensordidors aplaudiments i una pluja de pètals li donen la benvinguda. L’emoció es palpa en l’ambientUnes festes, les de Moros i Cristians que demà per la vesprada a partir de les cinc celebrarà l’entrada que augurem, espectacular. Al finalitzar la processó un espectacular castell de focs d’artifici a càrrec de la Pirotècnica Europlà va posar la guinda en el dia gran de la patrona d’Albaida. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.