NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Entrada de moros i cristians

Batallers i Tuaregs han sigut enguany els protagonistes

El 9 d’octubre també fou la festa dels moros i cristians d’Albaida on la Filà Batallers i els Tuaregs, capitans d’enguany oferiren uns boatos sense parangó, realment espectaculars. Després de les carrosses i les calesses de les regines, el grup de percussió metall i dolçaina Raval Jussà obria la desfilada del bàndol de la creu.

Els primers en aparèixer són els Muntanyesos, de nova creació; segueixen els Pirates de 1969; i els templaris eixos cavallers pertanyents a una de les més poderoses ordres militars cristianes de l’Edat Mitjana i els millors entrenats en les Croades.

Fa entrada la filà Mosqueters fundada en 1967 i seguidament les dones cordoveses amb quatre esquadres, “rebujito”; “una de k mare”, “olé” i “aire flamenc”. Continuen els Massers, els llauradors composada en l’actualitat per 18 majors i 16 xiquets.

La Filà Batallers, ostenta per quarta vegada des dels seus inicis en novembre de 1994 el càrrec de Capitania que prepara el seu exèrcit per fer front als musulmans. El boato, de gran vistositat inclou caps batidors ben entrenats; ballet de dragons interpretat pel ballet màsters d’Ontinyent que encapçala l’entrada de l’ambaixador, Juan Marrahí Silvestre a lloms del dragó de tres caps i acompanyant per les seues filles Marta i Gemma. Més danses com aquest amb llances i acompanyada d’arbres donen pas a altres amb dragons i foc que anuncien l’arribada del capità, Juanvi Sanchis, que té un final apoteòsic en la Plaça Major.

Efectivament l’entrada del bàndol de la mitja lluna no va defraudar, encetada pels Berberiscos, filà fundada en 1970: els Moros Nous van comptar amb dues carrosses, esquadra de negres i dues oficials. Seguim amb els Càbiles vestits amb gran ornamentació i els Sirocos que es forjaren en l’any 1967. Els Al-Azraq amb 48 anys d’existència; els Kàlifes amb caps batidors i els Tuaregs capitans en aquest 2015.

Aquestes tropes d’origen berber, poble guerrer i ramader de la part central del Sàhara amb tradició nòmada també va elegir danses i balls per engalanar el seu boato, ple de camells l’animal indiscutible del desert. Enguany el càrrec d’ambaixador recau en Toni Úbeda, ben orgullós de poder exercir aquest paper. I ja a colp de timbal s’anuncia la proximitat del Capità Moro a Albaida. Els homes tuaregs només deixen al descobert els seus ulls. Un grup de distingits cavalls àrabs de l’escola d’equitació Peluca recorren galans els carrers de la vila conformant l’escola de les favorites del capità, Estela i Pilar Bellver. Ell, Vicent Bellver fa aparició acompanyat pels seus nets. Amb espasa tuareg en mà, sobresorteix entre tots sense emmascarar la seua emoció, un sentiment que ha estat present en tota, ja ho avançàvem al principi, espectacular entrada d’Albaida. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.