NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Baixa l´atur interanual

En l´ultim any han augmentat les contractacions un 20 per cent

L’any acabarà amb bon sabor de boca des del punt de vista laboral a les nostres comarques si el mes de desembre ens dóna dades com les registrades en novembre pel que fa a les contractacions en les nostres comarques. Segons dades del Servef, La Costera, La Canal de Navarrés i La Vall d’Albaida han tancat el mes passat amb un augment del 20 per cent en les contractacions si el comparem en 2014, sent el 55 per cent dels que han trobat feina homes.

Malgrat que l’atur ha baixat respecte al mes de novembre en La Costera i La Vall, La Canal de Navarrés ha vist créixer l’atur un 1,7 per cent si el comparem amb el mes d’octubre. Tot i així, la capital de La Canal, Enguera, ha vist rebaixat el número de desocupats en 30 persones en l’últim any, unes dades que arriben a les 402 en Xàtiva i a les 650 en Ontinyent. Si fem una mitjana, les tres capitals de comarca han rebaixat l’atur en un 15 per cent a l’últim any.

Per sectors, el comerç és l’impulsor del mercat laboral, ja que més de la meitat dels contractes estan lligats als serveis. L’activitat agrícola també ha incrementat la contractació respecte de l’any passat, amb un 37 per cent més i la construcció, abanderada de la creació de treball a l’època del boom immobiliari, segueix estancada.

Estes bones notícies des del punt de vista estadístic contrasten amb els dubtes que genera el fet de que del total de nous contractes en novembre, el 90 per cent han sigut a temps parcial i només un 10 per cent indefinits. A més, destaca el fet de que el 82 per cent són espanyols i, la gran majoria, no tenen ni el graduat escolar, així que es tracta de mà d’obra condemnada a treballs d’escassa qualificació i, per tant, mal remunerats.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.