NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Un negoci llepol

El projecte europeu Ecoglauca posat en marxa per set municipis de les nostres comarques desenvolupa un estudi pioner amb mel de paulownia

El projecte Life+Ecoglauca Ergón que es localitza en set municipis de la Costera, la Canal, la Vall d’Albaida i la Ribera està desenvolupant un estudi pioner per a l’aprofitament apícola de la planta de la paulownia al seu procés de floració. Aquest anàlisi ha sorgit de forma paral·lela al seu objectiu prioritari que es centra en la recuperació de zones agrícoles abandonades o degrades mitjançant cultius experimentals per a la producció de la biomassa.

En Bolbaite els alcaldes del Consorci avaluaren el seguiment dels resultats molt esperançadors obtinguts fins el moment.

Els experts començaren a assajar fa uns mesos la col·locació de panells de mel en espais on es cultiven paulownies per observar els seus beneficis i la bona qualitat de la mel extreta ha sorprès als investigadors.

L’extracció de la mel d’aquests exemplars és compatible amb l’ús agrícola i res perjudicial per a les abelles ja que els cultius inclosos al projecte són tots ecològics.

A més es dóna la circumstància que mai s’ha caracteritzat el pol·len de la paulownia en tota Europa i aquest seria el repte per al 2016; a més de determinar si és viable la seua producció també s’estudiarà la seua comercialització.

Aquest projecte europeu bicat a més de Bolbaite s’ubica a Navarrès, Genovès, Fontanars dels Alforins, Vilanova de Castello, La Llosa de Ranes i Enguera que exerceix de coordinador. Compta amb una inversió d’1,3 milions d’euros, 50% finançat per la Unió Europea i la resta pel consorci de municipis. L’alcaldessa de Bolbaite, seu ahir d’una nova reunió manifestava  la importància d’aquest projecte per a fomentar el desenvolupament rural al seu territori.

La cita també va incloure una visita a l’explotació apícola de Vicent Mas en Bolbaite. Aquest apicultor de tercera generació, amb una experiència de vàries dècades produeix anualment 20.000 quilos de mel procedents de diferents plantacions.

L’apicultor també es mostra il·lusionat amb el projecte ja que el sector travessa moments difícils i marginació.

Ecoglauca Ergón es va iniciar en octubre de 2014 i té un període d’execució de 39 mesos. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.