NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Reciclatge de roba i usos socials

Càritas instal?larà en Xàtiva contenidors per arreplegar roba i Ontinyent arriba a un acord amb Texlimca per a que destine 150 peces de roba a Serveis Socials

L’Ajuntament de Xàtiva ha arribat a un acord amb Arropa Valencia, l’empresa que pertany a Càritas, per posar a disposició de tots els veïns d’un nou servei de recollida de roba usada amb fins socials. L’acord contempla la instal·lació en diferents punts de la ciutat de huit contenidors per a la recollida selectiva de tèxtil.

Entre els objectiu d’esta mesura figura la creació de llocs de treball d’inserció sociolaboral de persones amb especials dificultats per trobar ocupació, així com reduir l’impacte ambiental del residu tèxtil, aprofitant peces que es troben en bones condicions per a ser reutilitzades. D’una banda, es generen recursos amb la recollida de la roba usada i, d’altra, aquestes peces seran venudes com a roba de segona mà en la xarxa de botigues d’Arropa per a persones desfavorides.

Però Xàtiva no és la única ciutat en treballar pels que menys tenen, perquè l’Ajuntament d’Ontinyent ha arribat a un acord amb Texlimca per a que dóne 150 peces de roba a l’any als Serveis Socials. Esta empresa arreplega roba usada a través de contenidors disposats per la ciutat a canvi de pagar 17.605 euros a l’any al consistori però, a més, farà entrega de roba per als més necessitats. En l’actualitat, els veïns d’Ontinyent dipositen una mitjana de 100.000 quilos de roba anuals als contenidors, de manera que s’estalvia en la replegada i eliminació de residus urbans, afavoreix la reutilització i, a partir d’ara, el seu gest repercuteix en la millora de la qualitat de vida dels que menys tenen.

El 65 per cent de la roba que es replegue es destinarà a la reutilització, el 16 per cent al reciclatge com a draps de neteja industrial, el 10 per cent a reciclatge com a matèria prima tèxtil i el 9 per cent per aprofitament energètic.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.