NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Càritas fa balanç de 2015

Va atendre a 704 persones en 2015 i a 565 en Ontinyent

Càritas ha fet balanç de 2015 amb 704 persones ateses en Xàtiva i 565 en Ontinyent, on 4 de cada 10 són menors d’edat i on destaquen les famílies monoparentals, les que pertanyen a una minoria ètnica i les que tenen pares de nacionalitat estrangera.

En Ontinyent, el 54 per cent dels atesos són estrangers i 350 menors. En Xàtiva, el 44 per cent son estrangers i 187 menors. El 73 per cent de les persones que acudixen a Càritas en Xàtiva repeteixen d’anys anteriors, un percentatge que baixa una miqueta en Ontinyent, situant-se en el 63 per cent.

Pel que fa als recursos econòmics de que disposa Càritas Ontinyent, l’entitat de la capital de la Vall va destinar 70.759 euros a les ajudes en forma d’aliments o a través de l’economato, així com a les despeses destinades a pagar els subministraments, la vivenda, educació i medicines.

Per la seua part,  Xàtiva destinà 43.354 euros a menjar i a les despeses corrents dels beneficiaris.

Si parlem dels ingressos de Càritas en Xàtiva per portar a terme totes les seues activitats d’ajuda als més necessitats, trobem que el 85 per cent de tot el que es va recaptar l’any passat va provenir de fons propis, amb un total de 45.114 euros que s’arreplegaren a través de donatius. En Ontinyent, el recaptat per donatius i col·lectes de les parròquies va suposar el 70 per cent del pressupost total.

Però per a portar endavant les actuacions de Càritas fan falta més coses que diners. Es necessita el treball desinteressat dels voluntaris que, en el cas de la comarca de la Costera, sumen un total de 97, la qual cosa beneficia a 1.161 persones. En Ontinyent hi ha 61 voluntaris repartits en les quatre parròquies.

La pobresa està fent-se crònica, per eixe motiu des de Càritas aposten per una renda mínima per a totes aquelles famílies que no tenen cap ingrés.

Des de Càritas Ontinyent tenen intenció de potenciar ‘Proyecto Hombre’ i el seu centre de dia, a més de la seua unitat terapèutica, a la que li falta finançament. De moment, estan pendents de resposta de l’Administració, a qui han demanat diners per portar desenvolupar el projecte.

Càritas Ontinyent ha lamentat la retirada dels nou contenidors de roba que tenia dispersats per la ciutat en posar-se en marxa un contracte entre l’Ajuntament i Texlimca per a la recollida de roba usada. Per eixe motiu, anuncien que disposaran els contenidors dins dels espais propis de Càritas.

L’any passat, els contenidors de roba de Càritas recolliren 25.344 quilos. Eixa roba s’ha portat a Coopera Mediterraneo, entitat vinculada a Càritas ubicada en Ribarroja que dóna feina a 32 persones en risc d’exclusió social. L’objectiu és continuar treballant per a millorar la qualitat de vida dels que menys tenen, un objectiu que els anima a seguir lluitant de valent de forma desinteressada pels que més ho necessiten.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.