NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Una Senda Verda recorrerà 12 pobles de la Marina Alta

Així ho ha anunciat el president de la Diputació en Beniarbeig

Posar en valor el patrimoni paisatgístic, cultural i històric, potenciar el turisme rural, incrementar la connectivitat dels municipis i la mobilitat sostenible, així com fomentar l’ocupació en la zona, són els objectius de la presentació del projecte de la Senda Verda del Riu Girona presentada pel president de la Diputació d’Alacant a Beniarbeig. César Sánchez ha avançat que la institució provincial inclourà en els seus pressupostos de 2017 una partida econòmica per a la seua posada en marxa.

Esta iniciativa connectarà la muntanya i la costa des de la Presa d’Isbert a la platja de l’Almadrava durant quasi 21 kilòmetres a través de 12 municipis. Es tracta de formar un corredor longitudinal i continu per a la mobilitat sostenible de les persones en paral·lel al riu Girona, així com una xarxa transversal de senders que vincule esta via amb espais excepcionals i dotats d’una gran quantitat de recursos, tant naturals i ecològics, com culturals com els molins, les preses o els jaciments arqueològics. De moment, la Diputació va a impulsar un procés de consulta i participació ciutadana per a determinar la viabilitat de la ruta, així com les possibilitats d’itineraris o les necessitats de mobilitat que deuen atendre’s.

El president de la Diputació d’Alacant ha continuat la seua visita per altres localitats de La Marina Alta, com La Vall de Laguar on, acompanyat per l’alcalde Francisco Luis Gilabert, ha inaugurat la rehabilitació de l’edifici d’usos múltiples del nucli de Campell. Amb una subvenció de la institució provincial de 81.000€ s’ha realitzat la reforma integral de l’edifici municipal existent que data dels anys 20 i que va ser una cooperativa agrícola. A les obres realitzades, s’ha adaptat la primera planta per a acollir un espai d’usos múltiples i s’han creat zones annexes com sales polivalents i accessos, amb una superfície total construïda de 305 metres quadrats.

César Sánchez ha aprofitat l’ocasió per anunciar que estan redactant el projecte tècnic de les obres de millora de l’accés al consultori mèdic de Fleix, el condicionament del paviment de l’accés urbà i la instal·lació de contenidors soterrats per a la recollida selectiva de residus en este altre nucli urbà de la Vall de Laguar. Unes obres que tenen un pressupost de 133000€ i seran finançades en un 95% per la Diputació.

Per últim, la visita institucional ha finalitzat en Castell de Castells per a procedir a la inauguració de la renovació del Centre d’Art Rupestre del Pla de Petracos. Amb una ajuda de 50.000€ s’ha adequat l’espai i la museogràfica amb una projecció audiovisual d’alta qualitat que apropa al visitant a l’origen del lloc i el seu entorn, parlant també de les seues pintures. Des de 1998 han passat per este legat artístic declarat Patrimoni Universal per la UNESCO prop de 200.000 visitants.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.