NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Excavacions d´estiu amb 32 voluntaris al Penyal d´Ifac

Allà s´han descobert restes medievals de gran interès

L’estiu és temps de vacances però, per a molts, és temps d’aprofundir en els seus coneixements acadèmics, com és el cas dels universitaris. Un total de 32 vinguts d’arreu de la geografia espanyola treballen de valent este estiu a la Pobla Medieval d’Ifac, en Calp, per a esbrinar la història dels nostres avantpassats. I per a recolzar el seu treball, el president de la Diputació d’Alacant ha visitat les excavacions dirigides pel MARQ, on s’han recuperat ja cinc monedes medievals del segle XIII, les que estaven vigents a l’època de Jaume II.

El treball del voluntariat està centrant-se enguany en la consolidació preventiva de les troballes localitzades. En concret, en un llenç de la muralla Nord i en la Torre de Guàrdia, ambdós sectors ubicats a les rodalies de la Porta d’Ifac, on s’està reforçant la zona per a evitar solsides.

Altre dels objectius és acabar de descobrir el corredor cobert d’accés a la pobla, una troballa que oferirà informació vital per a l’estudi de l’organització interna d’esta urbe construïda a partir de 1298 per Roger de Llúria, senyor d’Ifac i almirall calabrès al servei de la Corona d’Aragó.

Els treballs també contemplen l’ampliació de l’àrea de la necròpolis descoberta en 2008, situada enfront de la l’església de Nostra Senyora dels Àngels, un dels edificis més emblemàtics del jaciment que va ser construït entre els anys 1320 i 1340 per la comtessa de Terranova i filla de l’almirall. Les tasques es centraran en la finalització de les excavacions de l’àrea funerària on, fins el moment, s’ha localitzat 55 tombes amb més de 85 inhumacions documentades, entre les que destaca la d’un cavaller, la d’un càrrec eclesiàstic i la d’una dona embarassada amb el seu fetus. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.