NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Processó del Crist i cloenda de festes

En l´últim acte es presenten els festers de 2017

El dissabte, últim dia de festes de Barxeta, va estar dedicat al Crist. Al seu honor, arrancava a les nou de la nit la processó més llarga i multitudinària de les celebracions patronals i que enguany ha comptat amb importants novetats com el Ball de les Vetes i el Pal, amenitzant diferents punts del recorregut. Els homes, de saragüells i les dones, també de tradicionals executen aquesta dansa semblant a les conegudes com “Magrana”, “carxofa” o “gitanetes” on es trenen les vetes sobre el pal mentre sona una melodia binària i les destrenen quan és executada novament al da capo. El pas dels balladors és similar al pas de polca.

A més d’ells, aquesta solemne cita va comptar amb la implicació dels xiquets vestits de comunió que desfilaren davant la imatge; multitud de veïns amb ciris i ben mudats per a l’ocasió i com no els festers, darrere del sant, vestits com en la presentació i que s’encarregaren de fer parada per obsequiar als més majors del poble dins de les seues cases o al carrer.

La imatge del Crist també es detindria en alguns moments per fer-la ballar davant dels mantells disposats als balcons. Portada a coll per vuit homes, la talla del Crist de l’Agonia, de gran bellesa i perfecta fisonomia, simbolitza a Jesús crucificat en la creu. Decorada amb flors roges i amb els fanals encesos va desprendre devoció per cada racó. A l’entrar novament a la plaça, el Crist serà també espectador del Ball i la Veta. Seguidament es disposarà sobre una tarima per presidir l’últim espectacle pirotècnic.

Ja entrant en el diumenge, a la una de la matinada tindria lloc l’acte de cloenda a la plaça alcalde Josep Lorente on es recordà tot el programa viscut i tot el que ha estat necessari per poder sufragar unes festes que han transcorregut amb normalitat i amb total harmonia i cordialitat.

Una nit d’acomiadaments però també d’anuncis ja a l’escenari pujarien per ser presentats, els festers del 2017. Ells agafarien el relleu dels que ja deixaven de ser els protagonistes.

La cloenda va incloure l’actuació del monologuista xativí Marcos Cháfer i del mac-humorista, Carlos Viruete. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.