NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Descobreixen pintures del neolític a Tavernes

Le sprimeres figures humanes d´esta etapa s´han trobat a la zona dels Castellets

L’Ajuntament de Tavernes ha presentat les troballes realitzades en la zona coneguda com els Castellets, en la muntanya de les Creus. Es tracta de pintures rupestres del Neolític esquemàtiques datades fa 8.000 anys, quan arriben les primeres poblacions d’agricultors i ramaders a la zona de l’est peninsular.

El conjunt de pintures presenten uns gravats prehistòrics esquemàtics, d’uns 10 centímetres, amb característiques que indiquen que són figures humanes que es resolen amb pocs traços.

Altres figures encara no s’han pogut identificar. En paraules de l’arqueòloga, és quasi un miracles que s’hagen conservat i troballes com aquesta serveixen per a reivindicar les faenes de camp. La Valldigna és; per tant, un territori especial que ha fet que històricament diferents pobladors hagen estat ací en algun moment.

Per tal motiu, un dels compromisos més importants de l’Ajuntament és recuperar els espais naturals i el patrimoni cultural per a convertir-los en un atractiu turístic com el projecte de la torre de guaita, els ullals, la Ruta dels Sentits, el Molí del Pla o l’ermita de Sant Llorenç de l’Alcudiola.

Pel que fa aquest jaciment, el 220 de la província, servirà per a completar el mapa de l’art esquemàtic del Neolític. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.