NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El temporal deixa un mort en Xàtiva i altre en Enguera

La Generalitat Valenciana aprovarà un Decret per tal de repartir ajudes

El temporal de pluja que hem patit als últims dies ha deixat dos morts a les nostres comarques. El primer ahir dilluns cap a les tres i mitja de la vesprada, quan un indigent de 58 anys que es refugiava a una cova de Xàtiva va morir a l’hospital malgrat haver sigut rescatat amb vida. L’altre, un cap retirat de la Guàrdia Civil de 64 anys, va morir ofegat en ser arrossegat per l’aigua quan intentà passar el amb seu vehicle per la rambla de Vito Conejo d’Enguera. A més, cal destacar el rescat amb final feliç d’una dona de Xàtiva quan intentava travessar el Cànyoles al terme municipal de Canals.

Al cas de Xàtiva, l’alarma va saltar quan un conegut de l’indigent va avisar a la policia de que el seu company estava en perill en trobar-se atrapat en una cova situada en la pujada al castell. Fins allà es varen desplaçar els cossos i forces de seguretat, a més d’una Unitat de Suport Vital Bàsic amb un metge per tal de socórrer-lo. Quan arribaren allí, es trobaren a l’home amb l’aigua al coll, presentant un traumatisme cranioencefàlic i hipotèrmia, i totalment paralitzat. Malauradament, malgrat ser traslladat a l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, els metges no pogueren fer res per salvar-li la vida.

Al cas de l’home d’Enguera, molt conegut per ser entrenador de futbol, l’incident va tindre lloc quan pretenia passar per la rambla Vito Conejo amb el seu vehicle. Alertats perquè no havia arribat al seu destí, els familiars trucaren a la policia, que va posar en marxa el dispositiu de recerca. Poc després se’l trobaren ofegat a 200 metres del vehicle, que es trobava mig enfonsat. A les dos de la matinada de hui acabava el rescat del cos sense vida d’este veí de La Canal de Navarrés.

En Ontinyent ahir també es visqueren moments de tensió en veure’s desbordat el Clariano però, afortunadament, hui els veïns han pogut tornar a les seues cases en baixar el cabal del riu. Pel que fa als centres escolars afectats, tots han tornat a obrir hui amb normalitat i, pel que fa als camins i ramals, només el Camí Vell de Xàtiva i el de La Puríssima segueixen tallats.

Pel que fa a les incidències registrades en Xàtiva, la zona de Bixquert ha estat la que ha concentrat el major número de problemes degut al despreniment de pins i les solsides de terra, que han afectat al camí d’Alboi i han obligat a taller varies zones.

En Alboi també ha desaparegut la passarel·la de la xopà degut a la força en que baixava el riu Albaida, un incident que només s’ha saldat amb pèrdues materials.

La nit del diumenge va ser la més perillosa per la gran quantitat de pluja que es va registrar a Xàtiva, la qual cosa provocà desperfectes en diversos centres escolars. Tot i així, les classes es desenvoluparen ahir amb normalitat.

 

Els tres col·legis afectats per les pluges han tornat a la normalitat i els animals de les protectores de Xàtiva i Llutxent han estat distribuïts en cases d’acollida després de quedar inundats fins que la situació s’estabilitze.

En l’Olleria es tallaren ahir huit camins, però este migdia només quedava per obrir el camí de la caseta Navarro que dóna al pavelló de La Solana i el carrer de la Mare de Déu dels Dolors, en direcció a l’empresa Galol. A estes hores, ja estan oberts. El que segueix tancat és el parc de la Plaça Prínceps d’Espanya, on ahir va caure un arbre. En total, han caigut cinc per tot el poble.

En Gandia, els únics incidents registrats han estat causats pel fort vent d’este temporal que, no obstant, sí ha deixat desperfectes a la platja. Tot i així, este matí els operaris retiraven el fem i posaven a punt la platja Nord.

En qualsevol cas, sí que s’han registrat determinats punts que s’han inundat i que, afortunadament, hui han tornat a la normalitat.

La tasca prèvia de neteja de canonades, claveguerams i desguassos ha tingut els seus fruits, A més, les obres de sanejament del col·lector de la platja han respost de manera òptima i s’han evitat inundacions. Cal mencionar el treball fet per Acuamed al llit del riu Serpis, que ha impedit el seu desbordament al seu pas per la capital de La Safor.

En Tavernes de La Valldigna segueixen tallats els camins de la Font del Bolomor i el Camí reial, mentre que en Xàbia el dic d’arena que es va alçar el divendres de punta a punta de la platja ha impedit l’arribada de l’aigua, canyes, trons i demés brutícia fins la part urbanitzada. A més, es varen evacuar una desena de cases pel risc d’inundació del riu Gorgos però, afortunadament, cap va haver de dormir a l’alberg habilitat. De moment, la bona notícia per a tots és que els aqüífers han augmentat la seua capacitat. En alguns casos, com als d’Ocaive, Juanelo i Morets de Xàbia fins a 25 metres.

Des de la Generalitat Valenciana s’han anunciat ajudes per tal de solucionar els problemes de carreteres i camins, així com desperfectes als municipis afectats, i la Diputació de València ja s’ha mostrat disposada a oferir la seua ajuda per a que els ajuntaments puguen fer tots els tràmits burocràtics el més aviat possible i aconseguir ajudes de Generalitat i del Govern espanyol.

La normalitat tornarà aviat si tenim en compte les previsions meteorològiques, ja que durant tota esta setmana el sol lluirà a les nostres terres, facilitant així la tasca dels operaris.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.