NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El ministre de Foment visita els pobles afectats pel temporal

Només Dénia valora els danys en 2 milions d'euros

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i la secretària d’Estat de Medi Ambient, María García Rodríguez, han visitat la Comunitat Valenciana en una jornada maratoniana que va començar ahir en la Delegació del Govern de València, on va tindre lloc una reunió amb els presidents de les diputacions de Castelló, València i Alacant, el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, entrevistant-se en acabant amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Va ser després quan, assabentats dels danys ocasionats, visitaren les zones més afectades.

Mentre el ministre de Foment es dirigia al Centre de Conservació de Carreteres de El Rebollar, la secretària d’Estat de Medi Ambient es desplaçava a la platja de El Saler i, posteriorment, al litoral de Dénia, on comprovà de primera mà els grans danys ocasionats pel temporal, valorats en 2 milions d’euros.

Dénia ja va ser declarada el passat mes de desembre ‘zona afectada per emergència de protecció civil’, però l’últim temporal encara ha augmentat els danys ocasionats, sobretot, en la costa.

El proper divendres Dénia té una reunió amb l’Agència Valenciana de Turisme per tal de fer-los arribar els danys en els senyals, els rentapeus, les dutxes i la resta de mobiliari urbà de la seua competència. Pel que fa a les competències de Costes, s’hauran de recuperar les platges per a mamprendre la temporada turística en Setmana Santa. Per eixe motiu, recuperar l’arena de la platja i retirar la brutícia són els primers passos a seguir.

Pel que fa a les platges de Xàbia, cal destacar l’arribada de brutícia a la zona de bany, els desperfectes al passeig marítim i les intervencions que s’han portat a terme durant els dies del temporal per tal d’atendre a la ciutadania.

La rapidesa, eixa és la demanda generalitzada dels municipis de costa, els que d’ací a dos mesos enceten la Setmana Santa i, per tant l’arribada de turistes. Per eixe motiu, el proper divendres està previst aprovar en Consell de Ministres el paquet de mesures que donarà cobertura a les necessitats, tant dels costaners com dels d’interior, als que els ha sorprès la neu i han necessitat ajuda de totes les administracions.

Només en la província d’Alacant, es portaren a terme 300 actuacions en les que treballà un centenar d’operaris de la Diputació i vora 600 efectius de la Guàrdia Civil, a més de bombers i policies. En total, s’ha auxiliat a 7.000 persones de les carreteres afectades i s’han alliberat 1.675 vehicles atrapats, sent 34 els municipis més afectats que en estos moments valoren els danys ocasionats pel temporal.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.