NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

V Festa del Vi i de la Fava

La festa inclou degustacions de tapes, lliurament de premis i l´actuació de Feliu Ventura

El vi del terreny i les faves són dos dels productes gastronòmics més tradicionals del Poble Nou de Benitatxell que compten, inclús, amb festa pròpia. Ahir diumenge, la Plaça de les Pesqueres presentava aquest magnífic aspecte, repleta de veïns i visitants que acudiren a la V Festa del Vi i la Fava. Un acte que va servir, a més, com aparador culinari on diferents restauradors locals tornaren a innovar presentant tot tipus de tapes amb la fava com ingredient principal; llegum que també és excel·lent per a la rebosteria.

Els visitants van poder degustar tapes tan suggerents com humus d’arròs amb fava seca pelada a càrrec del restaurant La Cumbre o el gelat que proposa el Tribus Diner.

En l’àrea gastronòmica també col·laboraren la Trillaora Bar-Café, La cuina de Xaro, Restaurant Beni-Àsia, Restaurant Antiquary i Bar el Mercat. L’ajuntament ha editat,  a més, el segon receptari de fava gratuït que inclou totes les propostes culinàries mostrades a la Fira.

I de la fava passem al vi, vins casolans elaborats amb raïm cultivat al poble i és que no hem d’oblidar que aquesta comarca, la de la Marina, és bressol del moscatell.

No en va, Benitatxell es troba immers en el projecte Biomoscatel no només per potenciar l’agricultura com a base de l’economia local, també com a promoció turística.

Una festa que va tindre altres atractius com l’actuació del xativí Feliu Ventura amb el Xerramequ i els Aborígens dins de la seua gira “Faré vacances, una visita a Ovidi Montllor”; un tribut al cantautor alcoià que evoca alguns del seus clàssics en clau de reggae i rock. En l’últim acte del programa es van lliurar els diferents premis; “la fava més llarga”, amb quinze participants, va comptar amb una mesura de 46 centímetres.

La “fava amb més gallons” va superar el número de l’any passat; foren 10.

Finalment, l’Associació de Veïns va atorgar els premis del cinquè concurs de vins artesans. En categoria de blancs s’imposà Pedro Maians; en moscatell,  Pepa García; en giró Francisco Gilabert i el millor vi negre fou per a Miquel Almelara, recollint el premi novament la seua representant Maite. Com veiem, dos productes aquests, la fava i el vi molt estimats i posats en valor ací, al Poble Nou de Benitatxell. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.