NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Verger acull una exposició sobre Ramón Llull de Ramón Pérez Carrió

La mostra està en la Torre dels Ducs de Medinaceli

Fins el proper 30 d’abril la Torre dels Ducs de Medinaceli de El Verger acull l’exposició de Ramón Pérez Carrió ‘Ramón Llull, 700 anys’, una mostra que forma part del programa ‘Llonges de la cultura’ que va posar en marxa la Fundació Baleària l’any passat amb l’objectiu d’impulsar la cultura.

Pérez Carrió ha distribuït l’exposició en quatre projectes artístics relacionats amb l’obra de Llull. El primer, amb el títol ‘Llibres de plom’, reinterpreta la instal·lació original que es va fer en 1998 amb gran part dels dotze llibres. Respecte als paisatges que acompanyen esta composició, s’han seleccionat el de Ramón Llull en Miramar i Bonaventura de Nagnoregio per a situar-los en la penúltima sala superior de la Torre.

El segon espai, amb el nom ‘La baralla de les meravelles’, es mostren les 42 pintures originals inspirades en el Llibre de les Meravelles de l’autor mallorquí. Baleària va encarregar este projecte en 2003 i Pérez Carrió publicà dues edicions, dipositant els originals en el Monestir de Santa Maria de Cura de Mallorca. Esta obra, una baralla de 40 cartes amb dos comodins, està formada per quatre pals del joc i cadascun d’ells representa una de les Illes Balears. Cada pal integra deu noms que fan referència als deu llibres vertebrats de l’obra original, on es mescla simbologia, història, tradició, mitologia i la gran riquesa cultural mediterrània.

 ‘L’ombra d’estimades ombres’ és el tercer espai de l’exposició, on s’exposen sis gravats del llibre de Jordi Sanchis que expressen les tendències filosòfiques i la simbologia pròpia sobre el pensament platònic. Esta obra està considerada en l’actualitat un referent al món de la filosofia i l’humanisme.

L’últim espai, ‘Retaules al voltant de l’obra de Ramón Llull’, acull retaules políptics que projecten algunes obres de l’autor, la seua complexitat filosòfica a través del diàleg o del joc entre les peces que integren cada retaule. Este projecte està en procés de construcció i les peces exposades pertanyen al ‘Llibre del gentil i els tres sabis’, “Llibre de l’ascens i descens del coneixement” y “Elemenaria corpora/Lullian rotae”.

Per posar punt i final a l’exposició, s’ha organitzat un vermut entorn a la figura de l’artista que tindrà lloc el dia 28 a les huit de la vesprada.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.