NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Sant Soterrament inunda els carrers de fidels

A les sis i mitja de la vesprada del divendres arrancava des de la Seu la processó general del Sant Soterrament que posaria el fermall d?or a les desfilades de la Setmana Santa de Xàtiva

A les sis i mitja de la vesprada del divendres arrancava des de la Seu la processó general del Sant Soterrament que posaria el fermall d’or a les desfilades de la Setmana Santa de Xàtiva, declarada d’interès turístic provincial, a falta del gloriós encontre del diumenge. Una celebració entre cultural i religiosa que omplia els carrers de la ciutat i multitudinària en quant a espectadors en punts com l’eixida, plaça La Bassa o Porta de Sant Francesc. Unes temperatures pràcticament estiuenques van animar a la participació.

La primera en desfilar és la Confraria de l’Entrada de Jesús en Jerusalem, “La Burreta”, fundada en 1951 amb la seua imatge esculpida a meitats del segle XX per Francisco Bolinches i rostre reformat per Paco Roca. Continua la Confraria del Sant Sopar de l’any 1951. Antigament les imatges anaven vestides amb roba i foren reconstruïdes en 1963. Com curiositat, als plats de Jesús i dels apòstols es col·loquen les típiques mones de pasqua. Desfila també una rèplica del Sant Calis custodiada en la parròquia dels Sants Joans des de novembre de l’any passat.

La tercera en aparèixer seria la Confraria del Santíssim Crist de la Flagel·lació, “Senyor de la Columna” fundada al segle XVII. Esteve Bonet va esculpir la talla però la imatge va desaparèixer durant la Guerra Civil i sols es va salvar la cara. El gran artista valencià Vicente Rodilla va adaptar el bust a la nova escultura fent d’ella una obra mestra. A més dels confrares i portadors, compta, a més amb penitents.

Veiem passar l’Eccehomo del segle XIV que es venera en l’església de la Mercè i Santa Tecla. Compta amb tamborilers i armats.

L’actual germandat del Nostre Pare Jesús Natzatet data de finals del segle XIX encara que la confraria que dona culte a la imatge és del segle XVII. La de 1,75 metres d’altura i de perfecta anatomia, és obra de l’escultor Alemany, si bé, al parèixer, el rostre fou retocat per l’escultor José Capuz.

 

El Santíssim Crist de l’Expiració “El Cachorro” representa en la gran majoria als gitanos. La imatge és de proporcions ajustades a l’estatura i fisonomia real d’un home, Diego Fernández, que va servir de model a l’artista.

La Confraria de Jesús de la Bona Mot i de Nostra Senyora de l’Esperança amb les seues imatges titulars no acabarien la desfilada com ve succeint des de fa deu anys. L’empedrat del carrer Corretgeria danya els pesats trons. El mateix li ocorre a la imatge del Sant Sopar. La Confraria de la Puríssima Sang del Crist de la Palma; La Dolorosa, La Camilla, Sant Sepulcre i la Soledat tancarien una sentida desfilada que finalitzaria passades les onze de la nit. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.