NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Gandia acull la presentació de la marca ´Peix de llotja´

Esta distinció garantirà la procedència, frescor i qualitat de la producció valenciana

Gandia ha estat triada com a seu de la presentació de la marca ‘Peix de llotja’ que, a partir d’ara, garantirà la procedència, el frescor i la qualitat de la producció valenciana, fomentant la singularitat del peix de la nostra mar i el treball respectuós amb el medi ambient dels pescadors.

Este distintiu, que serà visible i s’inclourà en cada unitat de venda, identificarà el port de desembarcament, la data de captura i si procedeix de pesca costanera o de litoral. Però no tots podran fer ús d’ell, perquè els aspirants hauran de ser autoritzats per la Comissió de Confraries, que és l’encarregada d’atorgar l’acord de llicència d’ús per quatre anys prorrogables altres quatre.

Amb actuacions com aquesta es pretén reviscolar el sector ja que, a les últimes dècades, el número d’embarcacions ha baixat de forma considerable. De fet, només en Gandia, fa 40 anys havia 23 embarcacions d’arrossegament i 130 d’arts menor que es dedicaven al marisqueig i al tresmall, mentre que hui en dia només queden sis d’arrossegament, una de cèrcol i unes 50 d’arts menors que donen feina a 180 pescadors.

La Comunitat Valenciana compta amb 500 quilòmetres de costa, 3.000 pescadors i 6.000 ocupats en el sector de forma indirecta, movent cada any 95 milions d’euros de la nostra economia. Però no és prou per fer reviscolar el sector. Per eixe motiu, les administracions treballen de valent, com en Gandia, on l’Ajuntament lluita per potenciar el coneixement de la pesca de tellines i la seua recuperació, intentant arribar a acords amb la Generalitat per tal de recuperar la pesca artesanal o explotar el turisme pesquer.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.