NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Trasllat de Sant Blai i ball de la bandera

Són dos dels actes més emotius de la festa

La festa va envair aquest cap de setmana llarg Montaverner, amb la celebració dels actes en honor a Sant Blai; tres dies intensos amb un complet programa organitzat pels quatre festers en col·laboració amb l’Ajuntament. (A partir del 1´46) Aquest any, la figura del capità ha recaigut en Joan Antonio Moscardó, secundat per Àlex Micó com alferes i Sergi Tomás de Roselló i Javi Monllor com acompanyants. El diumenge per la vesprada tenia lloc el trasllat de la imatge i el ball de la bandera. Els quatre joves representants del poble acudeixen en passacarrer fins l’església d’on ix la imatge de Sant Blai portada a coll per vuit homes per ser traslladada a casa del fester major on descansarà tota la nit. Tot seguit, els veïns acudirien en massa a la Plaça Major per vore ballar la bandera del poble.

El ball de la bandera és un dels actes més esperats i intrínsecs a la festa i compta amb dues parts diferenciades. En la primera, els quintos avancen com retuda d’honors; una mena de passos determinants de salutació gens fàcils que han de fer en parella i en paral·lel. En la segona assistim a la dans pròpiament dita. La bandera l’agafa el portador i li dóna tres voltes, procurant que en voleiar-la no s’hi doblegue mai. Voltes en una direcció i en altra a l’alçada del cap, de la cintura i des dels genolls.

En finalitzar, es trasllada la bandera fins casa de l’alferes on serà pujada pel balcó. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.