NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Govern aprova 250.000 euros per a repoblar els pobles afectats pels incendis de 2016

Els incendis afectaren a 400 hectàrees

El mes que ve farà un any d’estes imatges, un incendi iniciat en Bolbaite que es va estendre fins afectar a les localitats d’Anna, Chella, Estubeny, Sellent, Cotes, Sumacàrcer, Carcaixent, Simat de la Valldigna, Alzira i Xàtiva, destrossant la massa forestal en un total de 4.000 hectàrees. Ara, el Consell de Ministres ha aprovat una ajuda econòmica de 250.000 euros que permetrà la restauració d’estes zones on, a més, este hivern van patir fortes precipitacions que han erosionat de manera important els paratges.

L’objectiu del Govern central és actuar contra l’erosió i retirar la fusta cremada i les deixalles que impedeixen la regeneració de la coberta natural protectora, reduint al mateix temps el ris d’atac de plagues forestals sobre els arbres danyats que pogueren afectar a la resta de la massa adjacent no danyada pels incendis.

El foc, a més d’acabar amb els nostres boscos i camps, afecta als balanços hidrològics, no sols per la desaparició de la coberta vegetal que redueix l’impacte de les pluges o la captació de les precipitacions horitzontals tan essencials per al cicle de l’aigua, sinó també per la reducció de la infiltració i l’augment de les escorrenties superficials.

Cal recordar que en eixe incendi van participar, a més dels bombers de la Diputació, 300 militars, 100 membres de les Brigades de Reforç i 22 mitjans aeris. El vent de ponent, que va arribar a ratxes de fins a 40 quilòmetres per hora, no va facilitar les tasques d’extinció i alguns veïns van haver de ser desallotjats per precaució. Les cendres arribaren, fins i tot, a Gandia, a 50 quilòmetres d’esta catàstrofe mediambiental que va acabar amb la detenció d’un veí de Bolbaite de 19 anys com a presumpte autor de l’incendi en encendre un canyar situat al costat del cementeri. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.