NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Mapfre i Bandera Azul inicien una campanya contra els ofegaments

La infanta Elena de Borbón dóna suport al projecte

La Fundació Mapfre, de la que Elena de Borbón és directora de Projectes, ha triat Gandia per a presentar una campanya de prevenció d’ofegaments que es porta a terme conjuntament amb Bandera Azul, l’organisme que cada any distingeix a les platges més netes i amb millors serveis de tota Espanya.

L’objectiu és traslladar a la societat les principals pautes de prevenció per a evitar accidents en l’entorn aquàtic i, en cas de que es produisquen, donar a conèixer els passos essencials per tal d’actual com cal.

L’acte de presentació de la campanya ha tingut lloc a la carpa instal·lada al Passeig Marítim de Gandia, on es porten a terme els tallers de prevenció i on s’ensenya a la població primers auxilis en cas d’accident aquàtic. L’any passat 400 persones varen morir ofegades, quasi el 51 per cent majors de 60 anys, unes xifres que apunten a la necessitat de prevenir, sobretot, en llocs molt concorreguts, com la platja de Gandia.

Gandia compta amb el distintiu de Bandera Blava des de fa 31 anys, moment en que començà l’entrega d’estes distincions a les platges amb millor qualitat de l’aigua i arena, i amb els serveis més adequats per a l’atenció dels banyistes.

Segons l’estudi realitzat pels experts de prevenció, en les 579 platges amb Bandera Blava d’Espanya es portaren a terme l’any passat 7.273 rescats i destaquen les 123 ressuscitacions cardiopulmonars per parada respiratòria o cardíaca. Tot i així, l’any passat moriren 39 persones en platges amb Bandera Blava, encara que els serveis de salvament pogueren salvar la vida a 84 persones.

Entre les mesures de prevenció que estan donant-se a conèixer, i de les que ha sigut testimoni la infanta Elena, estan la de banyar-se acompanyat, no allunyar-se de la vora de la mar, mullar-se abans d’entrar a l’aigua, evitar menjar molt abans de banyar-se i no fer-ho si es sent molt de fred o cansament. En cas d’emergència, no obliden este número, 112. Pot salvar vides.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.